Urusan Cinta Belum Selesai ePUB ☆ Urusan Cinta PDF

Urusan Cinta Belum Selesai ePUB ☆ Urusan Cinta PDF

Urusan Cinta Belum Selesai [Download] ➸ Urusan Cinta Belum Selesai Author Imaen – Capitalsoftworks.co.uk Sudah lima hari Cinta ke Tanah SuciDan Rauf konon kononnya sudah berikrar tak mahu peduli lagi pada Cinta Sebut nama Cinta pun dia tak mahu lagi Apatah lagi mahu merasa Cinta itu juita hatinya Lima ha Sudah lima hari Cinta ke Tanah SuciDan Rauf konon kononnya sudah berikrar tak mahu peduli lagi pada Cinta Sebut nama Cinta pun dia tak mahu lagi Apatah lagi mahu merasa Cinta itu juita hatinya Lima hari ke Urusan Cinta PDF or hari ke hari ke hari ke hari ke bukan ada kena mengena dengan aku pun Betul ke begitu Rauf betul ke tak mahu peduliTAK memang tak begitu Dia memang rindu pada Cinta Amat rindu Sebelum ini kalau dia rindu pada Cinta dia akan buka Google Map Kemudian taip alamat Cinta Tak dapat tengok Cinta dapat tengok bumbung rumah Cinta samar samar dalam Google Map pun cukuplah Tapi kini dia tak berbuat begitu lagi Dia lawan perasaannya itu Lawan sungguh sungguh macam HAMAS lawan Israel Lawan sampai menang atau mati Payah sungguh melepaskan diri daripada CintaSebabRauf ini mencari makan seputar novel Melayu Sedang perkataan ‘cinta’ mungkin antara perkataan yang paling banyak ada dalam banyak novel Melayu di Malaysia selepas perkataan ‘aku’ ‘kau’ ‘mu’ ‘pandang’ ‘renung’ ‘tenung’ ‘kata’ ‘tanya’ dan ‘senyum’ Dan setiap kali dia menemui perkataan‘cinta’ dia akan teringat pada Cinta Tak patut sungguh bapa Cinta dulu namakan anaknya Cinta Hanya menyusahkan orang yang mencintai anaknya tapi cinta tak berbalas sajaImaen lahir di Kuala Krai pada akhir Disember kira kira tahun dulu Dia berkelulusan Sarjana Muda Ekonomi dari Universiti Malaya dan Diploma Pendidikan Pengajian Melayu dari Institut Perguruan Sultan Idris Kini bekerja sebagai editor dan ketika ada kelapangan dia akan menulis.


10 thoughts on “Urusan Cinta Belum Selesai

  1. Mahfuzah Abdul Mahfuzah Abdul says:

    sebelum komen saya nak cakap saya suka lah logo baru js adiwarna nampak international gittew dan saya suka js adiwarna guna kertas kuning gitusedapnya bau kertas kuninghaha parti bangsa vs parti kebajikanwahseronok juga baca kisah politik dalam bentuk novel lebih2 lagi hero dan heroin mempunyai ideologi politik yang berbeza ttp jatuh hati antara satu sama lainhmmsusah juga tu ye hehesepanjang baca novel ni saya x henti2 dok senyum sorang2 bila asyik terbaca sindiran halus tapi memang terkena batang hidung lah penulis ttg permainan politik yang berlaku di negara kita kinibagaimana layanan seseorg terhadap seseorg bila mana ereka tahu org tu berlainan fahaman politik daripadanya haruslah yang fanatik terhadap parti masing2 ye doktapi masih mencuit hati dgn gaya bahasa yang santai tapi tidak kasar dan hujah yang digunakan utk membidas mana2 parti tersebut nampak cerdik dan bernas bergeligai loikekeduanyasaya belajar sekiranya kita ingin lebih menghargai kejayaan kita kita haruslah bermula dari bawah seperti rauf yang mula berjinak2 membuka kedai buku secara keci kecilan sebelum dia berangan angan mahu menjadi pemilik kedai buku yang lebih besardan buku ini juga mengajar kita supaya menjaga manners kita walau dgn sape saje kita berurusancthnya tgklah cinta tu walaupun kaya dan bawak BMW xde lah pulak dia nak menyombong dgn rauf yang hanya mampu bawak motor kapcai je huhkalau dah cinta duduk pondok buruk pun mauketigaayat yang paling saya suka ialah kita x perlu risau dgn politik melayu TETAPI apa yang perlu kita risau ialah ekonomi melayuyasaya bukanlah seorang yang pandai sangat bab bab ekonomi dan politik ni tapi bila baca ayat ni saya faham apa yang cuba disampaikan penulis dan senyap2 saya menganggukkan kepala sambil2 tgh baca ayat tuwalaupun buku ni memang banyak sindiran sindiran sinis yang disindir pun benda yang bukan dibuat2 tapi benda yang betul2 berlaku di negara kita ni cth spt penari tiang hanya dikenakan denda murah setelah didapati bersalah tapi ayat yang digunakan memang tidak keterlaluan dan tidak kasarhabiar yang baca tu terasa sendiri bila da kena batang hidung dan bolehlah ubah mana2 yang patut lepas ni ye saya dah terkena batang hidung sendiri bab yang asyik dgn gadgets walaupun tgh nyembang dgn kawanakan baiki kelemahan diri lepas ni iAlast but not leastthis book was amazing and everyone MUST read itenjoyyyyyy


  2. kuzzeen kuzzeen says:

    Naskah untuk dilepaskan; RM1200 Pm je Antara naskah yang dirakkan sebagai 'Tunggu Sekejap' Nukilan ke 3 daripada Imaen untuk aku selepas CLDO dan Vandetta GJ Masih membiasakan diri dengan cara penulisan penulis ini sebenarnya Sebab itu balutan plastik hanya dibuka selepas 4 bulan dibeli Meneroka naskah ini menelaah peta kejiranan sendiri Jalan Ibrahim Sungai Layar Lagenda Heights pasaraya Tesco SP Plaza Klinik Bersatu Taman Jubli Peraketc etc Kalaulah lokasi ini benar2 wujud memang x kan ada kesempatan untuk mencari bukti kewujudannya pun aku teringin ke Kedai Buku Ceritera dan restoran tepi Sungai SemelingDan naskah ini takan tersenarai sebagai bacaan 'escapism' untuk aku selepas seharian melayan karenah boss anak buah dan tugas yang macam macam Segala sindiran yang diselitkan memerlukan pemahaman dan pemikiran yang bukan calang calang Ini serampang banyak mata Tajam pena penulis ini melebihi tajamnya 'caci maki' blog blog di alam siber Ini bukan naskah sappy mushy dan lovey dovey Ini kisah CINTA yang amat dalam ruang lingkupnya Kesimpulanya aku suka biarkan kebarangkalian untuk ulang baca agak sedikit rationya


  3. Nur Fatin Atiqah Nur Fatin Atiqah says:

    Mungkin ini kali pertama aku baca sebuah novel cinta yang ditulis oleh seorang lelakiDan nyata novel sebegini sangat sesuai dengan selera aku andai kata aku mahukan bacaan yang santai dan berunsur cinta Dalam soal cinta tetap terselit pelbagai falsafah dan ideologi penulis Apa lagi kalau bukan politik Kritikan dan hujah yang diberikan adalah matang serta tidak berbaur propaganda terlampau Kalaulah semua peminat fanatik politik tanah air mampu bersikap sematang Rauf alangkah indahnya Malaysiaaaa Thumbs up untuk Encik Imaen dan novel ini aku kira adalah suatu salam perkenalan yang baik antara seorang penulis dan bakal pembaca setia ;Urusan Cinta Belum Selesai sudah meninggalkan impak yang amat baik dalam diri aku seakan akan meninggalkan suatu aura positif yang membenam dalam jiwa ini Sukar nak diterangkan bagaimana cuma terasa lebih positiflah Lebih bersikap optimis Lebih mahu meraikan perbezaan pendapat DDari sudut gaya bahasa Encik Imaen memang pandai mengarang ayat sampai selalu sahaja aku tersenyum atau gelak seorang diri Nasib baik duduk bilik untuk seorang di kolej ini kalau tak sudah tentu teman sebilik berasa pelik Akhir kata insya Allah bakal memburu semua karya tulisan Encik Imaen selagi duit berada di dalam dompet kerana dia sudah menjadi salah seorang penulis favorit aku Sekian


  4. Kucc _Aprilsnow Kucc _Aprilsnow says:

    Sinis yang menampar nampar tapi tetap memikat jiwa dengan jalinan cerita yang dicipta Sulaman pelbagai ilmu yang disisip terutama bidangan major penulis memang tidak pernah ketinggalan dilakukan beliau didalam setiap karyanya dan UCBS tidak terkecuali Berkongsi ilmu itu bukankah tugas bersama Dan yg bestnya hero heroin UCBS tak berpisah akan kahwin akhirnya mcm tagline and they live happily till the endkuikuikuiPerkataan yang tak boleh lupa dalam UCBS pakai tudung fesyen2 byk lapis dan warna warni macam org Brazil pi karnivalahaaks tak boleh blah ayat ni Sib baiklah tak pernah pakai tudung yg byk lapis warna warnihikhikhikWell my last word will be this tahniah bro


  5. Ika Ika says:

    1 novel ini buat saya tertanya tanya Encik Imaen suka filem2 aksi ganaskah 2 setiap kali membaca mesti tersenyum sendiri dengan segala macam sindiran yang bagus bagus ;3 terasa betapa manisnya cerita ini bukan kerana rauf dan cinta tapi betapa sayangnya Encik Imaen pada Kak Su dan rasa hormat pada kebolehan isterinya terselit diantara cerita watak2 utama dan sampingan my personal opinion that is 4 dari awal sampai akhir sebab bila membaca saya suka bayangkan 'audio sounds' nya lalu saya bayangkan suara Encik Imaen as Rauf Kak Su's as Cinta muahahaha Cerita yang best memang suka karya Encik Imaen selepas Seikat Kembang Merah


  6. shahzy shahzy says:

    Alhamdulillah setelah byk kali tertangguh usai juga naskah ini saya tak mahu mengulas panjang cuma saya cadangkan bacalah naskah ini pasti anda tidak kecewaDisini saya tidak mahu membicarakan soal kesinisan bahasanya kerana saya begitu terpaut dgn kerendahan hati Rauf walaupun berbeza pendapat dan punya alasan sendiri dia tetap menghormati pendapat orang lain hati terpaut hanya kerana RM10 saban hari menunggu sidia menjadikan naskah ini begitu menarik bagi saya Temanya nampak mudah namun dari sisi lainnya ada juga yg mendebarkan terutama hati Rauf yg kecewa bila Cinta menyatakan mereka hanya teman biasaMulanya saya terfikir apakah ini novel thriller apabila saya membaca prolog tapi bukan kisah cinta teruna dan dara rupanyakenapa saya berkata begitu kerana prolognya sudah ada adegan tembak menembak tiba tiba saja saya teringat filem THE NEW POLICE STORY lakonan Jackie Chan Daniel Wu Anak2 org kaya yg mencari kepuasan dengan merompak dgn cara aplikasi computer games alasan mereka mereka dah kaya ibubapa yg terlalu sibuk dgn urusan sendiri hingga mereka rasa terabai dan mereka perlukan sesuatu untuk keseronokan melihat tajuknya hati tertanya tanya jln cerita akal mula menafsir maksudnya ada 2 gambaran difikiran apakah urusan Cinta sbgi heroin yg belum selesai ataupun kisah cinta Rauf dan Cinta yg belum selesai usai titik akhir kedua dua gambaran saya boleh disatukan kerana akhirnya mereka sudah menyelesaikan urusan cinta mereka atas ikatan perkahwinan SWEETTTTT


  7. Kamalia Ramlan Kamalia Ramlan says:

    Macam biasa tulisan Imaen penuh dengan sindiran dan berbau sinis Ada kritikan sosial dan ada juga kritikan tentang dunia politik Kisah percintaan dua manusia yang menyokong parti politik yang berbeza Cinta seorang gadis yang merupakan penyokong tegar Parti Bangsa di mana bapanya merupakan bekas ADUN parti tersebut Dan Rauf penyokong Parti Kebajikan yang pernah mengoyakkan poster bapa CintaNamun hati siapalah yang dapat meneka isinya Kedua dua mereka jatuh cinta Bak kata tagline novel ini mari kita raikan perbezaan pendapat antara kita


  8. Yazlina Saduri Yazlina Saduri says:

    Karya Imaen yang pertama saya baca Saya suka Kena dengan cita rasa apatah lagi menceritakan Rauf seorang penulis novel yang berazam ingin menulis untuk memberi makna kepada dirinya dan memberi manfaat kepada orang lain Sangat setuju dengan pandangan Imaen bahawa nilai sastera atau kualiti novel itu subjektif tetapi sebagai seorang Muslim nilai tidak murni tidak patut dijadikan seperti norma kehidupan orang kita untuk menggarap minat pembaca Suka juga bila semacam dapat panduan percuma cara membuka kedai buku Memang kena sangat dengan hasrat peribadi saya jugaElemen lucu dan sinis memang ada throughout buku diceritakan secara bersahaja oleh penulis Yang jelas melalui pembacaan buku Urusan Cinta Belum Selesai saya rasa teringin nak pergi food hunting ke Sungai Petani Patutnya buat catatan tempat makan dan menu special yang diceritakan melalui Rauf dan Cinta dalam buku ni untuk rujukan bila saya sampai Sungai Petani nanti Kisah cinta tiga segi pun ada kejap tiga segi ke Saya pun tak pandai dengan definisi cinta tiga segi ni Tapi dalam cerita ni Rauf sukakan Cinta Manisyah sukakan Rauf Cinta akhirnya sedar yang dia sukakan Rauf Seronok baca cerita ni pengakhiran cerita tu memang suspense sungguh


  9. MamaErra MamaErra says:

    best itu je yang dapat aku katakan nak tahu lebih lagi baik cari dan bacahanya yang meminati gaya penulisan Imaen saja yang tahu apa yang aku maksudkan Dr Emato pernah buat satu uji kaji dengan orang Malaysia di mana kristal air berubah menjadi amat cantik apabila perkataan bismillah dibacakan pada air Begitu juga kalau perkataan yang baik diucapkan Kristal air akan jadi cantikKristal masih terbentuk pada tulisan malaikat tetapi pada tulisan hantu kristal akan terpecah dan di tengah tengah kelihatan seperti api Kristal air ini rupanya berubah buruk apabila perkataan buruk disebutJadi moral cerita ini tanya CintaKan tubuh manusia ini 70 peratus terdiri daripada air Jadi jika perkataan maki hamun mencarut tengking herdik yang selalu manusia sebut atau dengar maka air dalam badan manusia akan memberi respons yang tidak harmoni Sebaliknya jika perkataan yang baik maka air di dalam tubuh manusia akan harmoniCinta angguk faham Perlahan lahan dia membaca bismillah pada teh 'o' ais limaunya sebab tadi dia lupa baca ms 147


  10. Aina Dayana Aina Dayana says:

    BismillahirrahmanirrahimBuku 80 2016


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

10 thoughts on “Urusan Cinta Belum Selesai

  1. Mahfuzah Abdul Mahfuzah Abdul says:

    sebelum komen saya nak cakap saya suka lah logo baru js adiwarna nampak international gittew dan saya suka js adiwarna guna kertas kuning gitusedapnya bau kertas kuninghaha parti bangsa vs parti kebajikanwahseronok juga baca kisah politik dalam bentuk novel lebih2 lagi hero dan heroin mempunyai ideologi politik yang berbeza ttp jatuh hati antara satu sama lainhmmsusah juga tu ye hehesepanjang baca novel ni saya x henti2 dok senyum sorang2 bila asyik terbaca sindiran halus tapi memang terkena batang hidung lah penulis ttg permainan politik yang berlaku di negara kita kinibagaimana layanan seseorg terhadap seseorg bila mana ereka tahu org tu berlainan fahaman politik daripadanya haruslah yang fanatik terhadap parti masing2 ye doktapi masih mencuit hati dgn gaya bahasa yang santai tapi tidak kasar dan hujah yang digunakan utk membidas mana2 parti tersebut nampak cerdik dan bernas bergeligai loikekeduanyasaya belajar sekiranya kita ingin lebih menghargai kejayaan kita kita haruslah bermula dari bawah seperti rauf yang mula berjinak2 membuka kedai buku secara keci kecilan sebelum dia berangan angan mahu menjadi pemilik kedai buku yang lebih besardan buku ini juga mengajar kita supaya menjaga manners kita walau dgn sape saje kita berurusancthnya tgklah cinta tu walaupun kaya dan bawak BMW xde lah pulak dia nak menyombong dgn rauf yang hanya mampu bawak motor kapcai je huhkalau dah cinta duduk pondok buruk pun mauketigaayat yang paling saya suka ialah kita x perlu risau dgn politik melayu TETAPI apa yang perlu kita risau ialah ekonomi melayuyasaya bukanlah seorang yang pandai sangat bab bab ekonomi dan politik ni tapi bila baca ayat ni saya faham apa yang cuba disampaikan penulis dan senyap2 saya menganggukkan kepala sambil2 tgh baca ayat tuwalaupun buku ni memang banyak sindiran sindiran sinis yang disindir pun benda yang bukan dibuat2 tapi benda yang betul2 berlaku di negara kita ni cth spt penari tiang hanya dikenakan denda murah setelah didapati bersalah tapi ayat yang digunakan memang tidak keterlaluan dan tidak kasarhabiar yang baca tu terasa sendiri bila da kena batang hidung dan bolehlah ubah mana2 yang patut lepas ni ye saya dah terkena batang hidung sendiri bab yang asyik dgn gadgets walaupun tgh nyembang dgn kawanakan baiki kelemahan diri lepas ni iAlast but not leastthis book was amazing and everyone MUST read itenjoyyyyyy

  2. kuzzeen kuzzeen says:

    Naskah untuk dilepaskan; RM1200 Pm je Antara naskah yang dirakkan sebagai 'Tunggu Sekejap' Nukilan ke 3 daripada Imaen untuk aku selepas CLDO dan Vandetta GJ Masih membiasakan diri dengan cara penulisan penulis ini sebenarnya Sebab itu balutan plastik hanya dibuka selepas 4 bulan dibeli Meneroka naskah ini menelaah peta kejiranan sendiri Jalan Ibrahim Sungai Layar Lagenda Heights pasaraya Tesco SP Plaza Klinik Bersatu Taman Jubli Peraketc etc Kalaulah lokasi ini benar2 wujud memang x kan ada kesempatan untuk mencari bukti kewujudannya pun aku teringin ke Kedai Buku Ceritera dan restoran tepi Sungai SemelingDan naskah ini takan tersenarai sebagai bacaan 'escapism' untuk aku selepas seharian melayan karenah boss anak buah dan tugas yang macam macam Segala sindiran yang diselitkan memerlukan pemahaman dan pemikiran yang bukan calang calang Ini serampang banyak mata Tajam pena penulis ini melebihi tajamnya 'caci maki' blog blog di alam siber Ini bukan naskah sappy mushy dan lovey dovey Ini kisah CINTA yang amat dalam ruang lingkupnya Kesimpulanya aku suka biarkan kebarangkalian untuk ulang baca agak sedikit rationya

  3. Nur Fatin Atiqah Nur Fatin Atiqah says:

    Mungkin ini kali pertama aku baca sebuah novel cinta yang ditulis oleh seorang lelakiDan nyata novel sebegini sangat sesuai dengan selera aku andai kata aku mahukan bacaan yang santai dan berunsur cinta Dalam soal cinta tetap terselit pelbagai falsafah dan ideologi penulis Apa lagi kalau bukan politik Kritikan dan hujah yang diberikan adalah matang serta tidak berbaur propaganda terlampau Kalaulah semua peminat fanatik politik tanah air mampu bersikap sematang Rauf alangkah indahnya Malaysiaaaa Thumbs up untuk Encik Imaen dan novel ini aku kira adalah suatu salam perkenalan yang baik antara seorang penulis dan bakal pembaca setia ;Urusan Cinta Belum Selesai sudah meninggalkan impak yang amat baik dalam diri aku seakan akan meninggalkan suatu aura positif yang membenam dalam jiwa ini Sukar nak diterangkan bagaimana cuma terasa lebih positiflah Lebih bersikap optimis Lebih mahu meraikan perbezaan pendapat DDari sudut gaya bahasa Encik Imaen memang pandai mengarang ayat sampai selalu sahaja aku tersenyum atau gelak seorang diri Nasib baik duduk bilik untuk seorang di kolej ini kalau tak sudah tentu teman sebilik berasa pelik Akhir kata insya Allah bakal memburu semua karya tulisan Encik Imaen selagi duit berada di dalam dompet kerana dia sudah menjadi salah seorang penulis favorit aku Sekian

  4. Kucc _Aprilsnow Kucc _Aprilsnow says:

    Sinis yang menampar nampar tapi tetap memikat jiwa dengan jalinan cerita yang dicipta Sulaman pelbagai ilmu yang disisip terutama bidangan major penulis memang tidak pernah ketinggalan dilakukan beliau didalam setiap karyanya dan UCBS tidak terkecuali Berkongsi ilmu itu bukankah tugas bersama Dan yg bestnya hero heroin UCBS tak berpisah akan kahwin akhirnya mcm tagline and they live happily till the endkuikuikuiPerkataan yang tak boleh lupa dalam UCBS pakai tudung fesyen2 byk lapis dan warna warni macam org Brazil pi karnivalahaaks tak boleh blah ayat ni Sib baiklah tak pernah pakai tudung yg byk lapis warna warnihikhikhikWell my last word will be this tahniah bro

  5. Ika Ika says:

    1 novel ini buat saya tertanya tanya Encik Imaen suka filem2 aksi ganaskah 2 setiap kali membaca mesti tersenyum sendiri dengan segala macam sindiran yang bagus bagus ;3 terasa betapa manisnya cerita ini bukan kerana rauf dan cinta tapi betapa sayangnya Encik Imaen pada Kak Su dan rasa hormat pada kebolehan isterinya terselit diantara cerita watak2 utama dan sampingan my personal opinion that is 4 dari awal sampai akhir sebab bila membaca saya suka bayangkan 'audio sounds' nya lalu saya bayangkan suara Encik Imaen as Rauf Kak Su's as Cinta muahahaha Cerita yang best memang suka karya Encik Imaen selepas Seikat Kembang Merah

  6. shahzy shahzy says:

    Alhamdulillah setelah byk kali tertangguh usai juga naskah ini saya tak mahu mengulas panjang cuma saya cadangkan bacalah naskah ini pasti anda tidak kecewaDisini saya tidak mahu membicarakan soal kesinisan bahasanya kerana saya begitu terpaut dgn kerendahan hati Rauf walaupun berbeza pendapat dan punya alasan sendiri dia tetap menghormati pendapat orang lain hati terpaut hanya kerana RM10 saban hari menunggu sidia menjadikan naskah ini begitu menarik bagi saya Temanya nampak mudah namun dari sisi lainnya ada juga yg mendebarkan terutama hati Rauf yg kecewa bila Cinta menyatakan mereka hanya teman biasaMulanya saya terfikir apakah ini novel thriller apabila saya membaca prolog tapi bukan kisah cinta teruna dan dara rupanyakenapa saya berkata begitu kerana prolognya sudah ada adegan tembak menembak tiba tiba saja saya teringat filem THE NEW POLICE STORY lakonan Jackie Chan Daniel Wu Anak2 org kaya yg mencari kepuasan dengan merompak dgn cara aplikasi computer games alasan mereka mereka dah kaya ibubapa yg terlalu sibuk dgn urusan sendiri hingga mereka rasa terabai dan mereka perlukan sesuatu untuk keseronokan melihat tajuknya hati tertanya tanya jln cerita akal mula menafsir maksudnya ada 2 gambaran difikiran apakah urusan Cinta sbgi heroin yg belum selesai ataupun kisah cinta Rauf dan Cinta yg belum selesai usai titik akhir kedua dua gambaran saya boleh disatukan kerana akhirnya mereka sudah menyelesaikan urusan cinta mereka atas ikatan perkahwinan SWEETTTTT

  7. Kamalia Ramlan Kamalia Ramlan says:

    Macam biasa tulisan Imaen penuh dengan sindiran dan berbau sinis Ada kritikan sosial dan ada juga kritikan tentang dunia politik Kisah percintaan dua manusia yang menyokong parti politik yang berbeza Cinta seorang gadis yang merupakan penyokong tegar Parti Bangsa di mana bapanya merupakan bekas ADUN parti tersebut Dan Rauf penyokong Parti Kebajikan yang pernah mengoyakkan poster bapa CintaNamun hati siapalah yang dapat meneka isinya Kedua dua mereka jatuh cinta Bak kata tagline novel ini mari kita raikan perbezaan pendapat antara kita

  8. Yazlina Saduri Yazlina Saduri says:

    Karya Imaen yang pertama saya baca Saya suka Kena dengan cita rasa apatah lagi menceritakan Rauf seorang penulis novel yang berazam ingin menulis untuk memberi makna kepada dirinya dan memberi manfaat kepada orang lain Sangat setuju dengan pandangan Imaen bahawa nilai sastera atau kualiti novel itu subjektif tetapi sebagai seorang Muslim nilai tidak murni tidak patut dijadikan seperti norma kehidupan orang kita untuk menggarap minat pembaca Suka juga bila semacam dapat panduan percuma cara membuka kedai buku Memang kena sangat dengan hasrat peribadi saya jugaElemen lucu dan sinis memang ada throughout buku diceritakan secara bersahaja oleh penulis Yang jelas melalui pembacaan buku Urusan Cinta Belum Selesai saya rasa teringin nak pergi food hunting ke Sungai Petani Patutnya buat catatan tempat makan dan menu special yang diceritakan melalui Rauf dan Cinta dalam buku ni untuk rujukan bila saya sampai Sungai Petani nanti Kisah cinta tiga segi pun ada kejap tiga segi ke Saya pun tak pandai dengan definisi cinta tiga segi ni Tapi dalam cerita ni Rauf sukakan Cinta Manisyah sukakan Rauf Cinta akhirnya sedar yang dia sukakan Rauf Seronok baca cerita ni pengakhiran cerita tu memang suspense sungguh

  9. MamaErra MamaErra says:

    best itu je yang dapat aku katakan nak tahu lebih lagi baik cari dan bacahanya yang meminati gaya penulisan Imaen saja yang tahu apa yang aku maksudkan Dr Emato pernah buat satu uji kaji dengan orang Malaysia di mana kristal air berubah menjadi amat cantik apabila perkataan bismillah dibacakan pada air Begitu juga kalau perkataan yang baik diucapkan Kristal air akan jadi cantikKristal masih terbentuk pada tulisan malaikat tetapi pada tulisan hantu kristal akan terpecah dan di tengah tengah kelihatan seperti api Kristal air ini rupanya berubah buruk apabila perkataan buruk disebutJadi moral cerita ini tanya CintaKan tubuh manusia ini 70 peratus terdiri daripada air Jadi jika perkataan maki hamun mencarut tengking herdik yang selalu manusia sebut atau dengar maka air dalam badan manusia akan memberi respons yang tidak harmoni Sebaliknya jika perkataan yang baik maka air di dalam tubuh manusia akan harmoniCinta angguk faham Perlahan lahan dia membaca bismillah pada teh 'o' ais limaunya sebab tadi dia lupa baca ms 147

  10. Aina Dayana Aina Dayana says:

    BismillahirrahmanirrahimBuku 80 2016

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *