Cik Blur Dan Encik Ikhlas PDF Õ Cik Blur Kindle -

Cik Blur Dan Encik Ikhlas PDF Õ Cik Blur Kindle -


10 thoughts on “Cik Blur Dan Encik Ikhlas

  1. Hajar Hajar says:

    Kasih Khalisha Kasih bekerja di bawah jabatan yang diketuai oleh Encik Ikhlas Tak tahulah kenapa Encik Ikhlas ni memang jenis ketua yang garang dan 'berangin' Silap sedikit mulalah melenting dan mangsa kemarahannya sudah tentulah Kasih Tak tahan dengan kerenah bos yang garang tak bertempat ni buat Kasih tekad meletak jawatan dengan notis 24 jam Yang peliknya bos si Kasih ni gelabah sungguh bila Kasih kata dia dah berhenti kerja Rupanya marah Encik Ikhlas ni hanya kerana nak tarik perhatian Kasih HaishWalaupun dipujuk dengan pelbagai janji dan umpan Kasih tak terpujuk pun Tawaran kerja sementara menggantikan Mak Som ibu saudara rakan serumah Kasih menjadi pembantu rumah tak dilepaskan oleh Kasih Tak sangka kecil sungguh dunia Makin nak mengelak makin hampir pula Kasih pada Encik Ikhlas Manakan tidaknya rumah tempat Kasih bekerja tu rupanya rumah Encik Ikhlas Hehe Makin terbuka luaslah peluang untuk Encik Ikhlas kan?Makin lama Kasih mula menyenangi kehadiran Encik Ikhlas Bila dah menyedari perasaan yang mula berputik Kasih diberitakan yang Ikhlas bakal bertunang dengan pilihan keluarganya Secara kebetulan keluarga Kasih juga sudah menerima lamaran daripada kenalan ibunya Memang comel diorang ni Kasih memang tak mahu ambil tahu siapa yang bakal jadi tunangannya Encik Ikhlas pula bila dah tahu siapa bakal tunangnya memang dah gembira sangatlah Cuma dia mahu tahu apa perasaan Kasih padanyaBila tahu hakikat sebenar masih sudi lagi ke Kasih nak jadi pendamping Encik Ikhlas yang garang ni? Haha Komen saya Kisah ni pun agak straight forward tak banyak konflik serta disampaikan dengan gaya santai dan selamba Suka karakter Kasih yang tegas dan selamba ni Putus cinta pun boleh selamba belasah orang Haha Walaupun saya rasa saya lebih sukakan karya pertama penulis Cik Bunga dan Encik Sombong karya keduanya ini tetap menghiburkan Tahniah buat penulis untuk buah tangan kedua ini Lepas ni agaknya Cik dan Encik apa pula yang bakal menyusul ya? ;


  2. Sha Mslvoe Sha Mslvoe says:

    Her 2nd debut is not a disappointment I don't put a high expectation Jangan bandingkan dengan To me every single story has its own spark I do agreed that her 1st book was an awesome story Encik Ikhlas is a wonderful lead Aaaahhh suka sangat dengan his character garang panas baran but at the same time you're not surprised by his softness Cik Blur kasih was a great characters Bukan jenis perempuan yang boleh duduk diam sekali skala harus keluarkan juga kata² pedas I took a bit in the beginning to get into the story because I couldn't get it Sha jadi blur dengan jalan ceritanya Rupa²nya cerita mengenai Encik Ikhlas yang dah jatuh cinta dengan Cik Blur Aissshhh memang blur betullah sha Kasih berhenti kerja sebab selalu kena marah dengan Encik Ikhlas Ingatkan dah bebas rupa²nya Encik Ikhlas datang mencari dan memujuk Kasih berkerja semula Kasih menolak dan bekerja sebagai maid sementara Tidak disangka bahawa rumah yang macam tongkang pecah itu rumah Encik Ikhlas Bermulalah babak² yang mencuit hatiLama kelama² Kasih sudah suka pada Encik Ikhlas tetapi Encik Ikhlas sudah menerima pilihan ibunya Siapakah pilihan ibunya? Berjaya ke Kasih melupakan Encik Ikhlas? Nak tahu silalah beli Bahasa yang santai diselitkan bab² yang kelakar dan sengal With that said the book itself was a good read and I'm looking forward her next book


  3. Mimi Aqila Mimi Aqila says:

    As usual Light read Bacaan santai yg memang always jadi prinsip Airisz bila menulisAnd yg paling aku suka about penulisan Airisz ni it's always about kekeluargaan and realistic Beliau menulis what happened in our society Takde fantasi hidup semata mata yg lebihCumanya maybe pasal kahwin aturan family tu je zaman sekarang takde sangat dah yg amalkan Tapi buku ni memang ditulis tahun 2013 So relevant lah kot utk tahun tersebut


  4. Ogy Yusof Ogy Yusof says:

    Olahan yang santai dan bersahaja pun boleh buat pembaca jadi santai dan relax ketika mahu hadamkan dalam otak CIK BLUR KASIH KHALISHAENCIK IKHLAS IKHLASSimple jer kenal ditempat kerja kasih asyik kena marah dengan bosnya ikhlas buatkan dia nekad berhenti kerja Menerima tawaran pijot menggantikan mak cik som yang mahu ke mekah iaitu membersih dan mengemas rumah Tanpa disangka rumah itu adalah rumah encik ikhlas Dalam pada sebagai majikan dan pekerja kasih tidak dapat menahan hatinya jatuh sayang pada ihklas Tapi mereka menerima jodoh yang ditentukan oleh ibu bapa masing masing Ada juga babak sitanggang moden dalam buku ni tapi kejap jer Harap jugak jadi batu tapi macam laju sangat nak habiskan Pengajaran utama nak bercinta nak bernikah ni carilah keredhaan ibu bapa Kot ibu bapa yang sporting takde masalah Kot yang macam mam si tanggang haa Jadi batulah jawabnya


  5. Joy (Cheery♡Reads) Joy (Cheery♡Reads) says:

    Walaupun rasa certain part kelam kabut dan confusing sikit novel kedua Kak Airisz tidak mengecewakan I only wished that the writer could described how the heroine looked like Joy tak ada idea langsung how Kasih looks like Blurrrr hahaThis is a simple santai headache extreme conflict free romantic comedy


  6. heril azwan heril azwan says:

    da baca sebelum ni sebenarnya tapi lupa bila so kire macam flashback jer la nak ingat balik jalan cerita hehesecara jujur suka lagi cik blur compare dengan cik cinderella aku lebih layan gila2 kasih n lagi enjoy sebab die jenis yang tak mudah melatah


  7. Cik Pah Cik Pah says:

    Macam cerita anak mami tapi tak dak mami mamu dan liplap liplap penuh lengan


  8. Yuni Yuni says:

    Santai Simple untuk dihadam Free conflictCuma tak berapa boleh terima cara Encik Ikhlas nak buatkan Cik Kasih 'nampak' dia Nak marah tu okay lah Tapi no need sampai panggil orang babun Tak elok


  9. Nisa Nisa says:

    Okeh cerita yang simple tetapi sangat manis ^ ^Hidup Kasih Khalisha menjadi huru hara apabila En Ikhlas di naikkan pangkat menjadi ketua di bahagian Jualan Pantang silap sikit dia akan diherdik dan dimaki Tidak tahan dengan sikap bosnya itu Kasih mengambil keputusan untuk berhenti serta merta Bila Kasih berhenti En Ikhlas mula kalut selama ini segala maki hamunnya terhadap Kasih hanya untuk menarik perhatian Kasih Sudah empat tahun En Ikhlas menyimpan perasaan terhadap Kasih Selepas berhenti kerja Kasih dikejutkan pula dengan kecurangan Naim dengan rakan sekerjanya Munirah Patah jugalah hidung Munirah dan Naim dikerjakannyaEn Ikhlas pula berusaha sedaya upaya untuk memujuk Kasih supaya bekerja semulaUntuk menampung bayaran si Comel keretanya dan pinjaman PTPTN Kasih menggantikan Mak Som sebagai pembantu rumah sepanjang Mak Som ke Mekah Tanpa disedari rumah tersebut adalah rumah En Ikhlas Semakin hari Kasih dan En Ikhlas semakin hari semakin rapat sehingga menimbul perasaan dengki di hati Munirah kerana selama ini Munirah juga menyimpan perasaan terhadap En Ikhlas Munirah kemudiannya bertindak meninggalkan Naim dan memfitnah KasihApabila Kasih mula menyedari dia cintakan En Ikhlas dia mendapat tahu En Ikhlas telah ditunangkan dengan gadis pilihan keluarganya Kecewa dengan berita itu Kasih lantas menerima risikkan dari kawan ibunyaTapi Kasih bingung dan tertekan apabila En Ikhlas tetap melayannya dengan mesraseolah olah memberinya harapan


  10. Intan Musa Intan Musa says:

    So sweet Suka sangat Kasih Khalishah berkerja di bawah seorang ketua yang bernama Encik Ikhlas Encik Ikhlas suka mengamuk dan marah marah untuk dapat perhatian Kasih Kerana tidak tahan dimaki hamun Kasih berhenti kerja serta merta Encik Ikhlas cuba memujuk supaya dia tidak berhenti kerja tetapi dia masih berdegil Sementara dapat kerja tetap Kasih berkerja sebagai pembantu rumah Rupa rupanya ia adalah rumah Encik Ikhlas Lama kelamaan mereka mulai mengenal hati budi masing masing Tetapi bila mereka mula rasa serasi ibu bapa masing masing sudah ada pilihan untuk anak anak mereka Rasa kecewa ada tetapi mereka tidak mahu mengecewakan ibu bapa masing masing Mereka mahu dapat reda ibu bapa lalu diikut saja pilihan ibu bapa Dan yang seronoknya pilihan ibu bapa mereka adalah pilihan hati sendiri Jadi perkara yang baik dipercepatkan Mereka amat bahagia tetapi tidak pula abang Encik Ikhlas Ikram yang telah buat keputusan untuk berkahwin dengan pilihan sendiri Perasaan ibu bapanya tidak diperdulikan Lalu mereka kecewa Mereka mula tidak mengendahkan Ikram dan pasangannya Akhirnya perkahwinan mereka hancur Isteri Ikram lari dengan orang lain Hidupnya merana Rancangan Ikram untuk porak perandakan rumah tangga Ikhlas dan Kasih juga tidak berjaya Rupa rupanya Ikhlas telah lama kenal dan jatuh hati pada Kasih Dia terpikat dengan sifat Kasih yang pandai jaga diri selamba pentingkan perasaan orang tua dan tidak berdendam Dia juga ikhlas dalam tindak tanduknyaSimple saja cerita ini tapi ada pengajaran yang hendak diketengahkan


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Cik Blur Dan Encik Ikhlas [Ebook] ➨ Cik Blur Dan Encik Ikhlas By Airisz – Capitalsoftworks.co.uk AKU Tak tahulah apa yang tak kena Ada saja salah aku di mata dia Kalau sehari tak marah aku gamaknya dia tidak serupa orang Nak kata aku tak cantik di dalam ofis ini ada lagi yang tak cantik Sudahnya AKU Tak tahulah apa yang tak Dan Encik Kindle Ô kena Ada saja salah aku di mata dia Kalau sehari tak marah aku gamaknya dia tidak serupa orang Nak kata aku tak cantik di dalam ofis ini ada lagi yang tak cantik Sudahnya aku berhenti kerja saja“Helo dah pukul berapa ni Tak reti nak masuk pejabat Ingat ni syarikat tok nenek awak ke”– Encik Ikhlas“Encik pekak ke Kalau encik Cik Blur Kindle - pekak saya cakap lagi sekali Dengan rasminya saya dah berhenti kerja berkuat kuasa hari ini” Kasih KhalishaSelepas aku berhenti kerja amannya aku rasakan hidupku ini Tapi tiba tiba aje dia muncul kembali“Apa encik buat kat sini”“Eh Saya yang sepatutnya tanya soalan tu Kenapa Kasih ada di rumah saya ni”“Rumah encik Ini rumah encik”“Yalah Ini rumah saya Takkan rumah beruang pula”Aduh Aduh Aku rasa kepala aku dah Blur Dan Encik ePUB ✓ pening Dah rasa berat sebelah Rumah dia Rumah lelaki tanpa perasaan ni Argh Kenapa boleh jadi seperti ini Kenapa dunia ni kecil sangatBagaimana aku hendak menghadapi kenyataan bahawa lelaki yang selama ini terkenal dengan garangnya tiba tiba saja berubah karakter di hadapanku“Hmmm susah juga nak memenuhi ciri ciri lelaki pilihan Kasih Siapalah yang agak bertuah tu kan”“Siapa tahu kan Pasti ada seorang lelaki untuk saya”“Kalau tak ada ambillah saya Saya pun masih kosong”Ya setiap satu itu pasti ada hikmahnya Adakah perpisahan yang dulu akan menemukan aku dengan seseorang yang lebih baik Atau sebaliknya Argh Sungguh sedikit sebanyak kehadiran Encik Ikhlas membuatkan aku buntu untuk berfikir.

  • Paperback
  • Cik Blur Dan Encik Ikhlas
  • Airisz
  • Malay
  • 20 April 2016

10 thoughts on “Cik Blur Dan Encik Ikhlas

  1. Hajar Hajar says:

    Kasih Khalisha Kasih bekerja di bawah jabatan yang diketuai oleh Encik Ikhlas Tak tahulah kenapa Encik Ikhlas ni memang jenis ketua yang garang dan 'berangin' Silap sedikit mulalah melenting dan mangsa kemarahannya sudah tentulah Kasih Tak tahan dengan kerenah bos yang garang tak bertempat ni buat Kasih tekad meletak jawatan dengan notis 24 jam Yang peliknya bos si Kasih ni gelabah sungguh bila Kasih kata dia dah berhenti kerja Rupanya marah Encik Ikhlas ni hanya kerana nak tarik perhatian Kasih HaishWalaupun dipujuk dengan pelbagai janji dan umpan Kasih tak terpujuk pun Tawaran kerja sementara menggantikan Mak Som ibu saudara rakan serumah Kasih menjadi pembantu rumah tak dilepaskan oleh Kasih Tak sangka kecil sungguh dunia Makin nak mengelak makin hampir pula Kasih pada Encik Ikhlas Manakan tidaknya rumah tempat Kasih bekerja tu rupanya rumah Encik Ikhlas Hehe Makin terbuka luaslah peluang untuk Encik Ikhlas kan?Makin lama Kasih mula menyenangi kehadiran Encik Ikhlas Bila dah menyedari perasaan yang mula berputik Kasih diberitakan yang Ikhlas bakal bertunang dengan pilihan keluarganya Secara kebetulan keluarga Kasih juga sudah menerima lamaran daripada kenalan ibunya Memang comel diorang ni Kasih memang tak mahu ambil tahu siapa yang bakal jadi tunangannya Encik Ikhlas pula bila dah tahu siapa bakal tunangnya memang dah gembira sangatlah Cuma dia mahu tahu apa perasaan Kasih padanyaBila tahu hakikat sebenar masih sudi lagi ke Kasih nak jadi pendamping Encik Ikhlas yang garang ni? Haha Komen saya Kisah ni pun agak straight forward tak banyak konflik serta disampaikan dengan gaya santai dan selamba Suka karakter Kasih yang tegas dan selamba ni Putus cinta pun boleh selamba belasah orang Haha Walaupun saya rasa saya lebih sukakan karya pertama penulis Cik Bunga dan Encik Sombong karya keduanya ini tetap menghiburkan Tahniah buat penulis untuk buah tangan kedua ini Lepas ni agaknya Cik dan Encik apa pula yang bakal menyusul ya? ;

  2. Sha Mslvoe Sha Mslvoe says:

    Her 2nd debut is not a disappointment I don't put a high expectation Jangan bandingkan dengan To me every single story has its own spark I do agreed that her 1st book was an awesome story Encik Ikhlas is a wonderful lead Aaaahhh suka sangat dengan his character garang panas baran but at the same time you're not surprised by his softness Cik Blur kasih was a great characters Bukan jenis perempuan yang boleh duduk diam sekali skala harus keluarkan juga kata² pedas I took a bit in the beginning to get into the story because I couldn't get it Sha jadi blur dengan jalan ceritanya Rupa²nya cerita mengenai Encik Ikhlas yang dah jatuh cinta dengan Cik Blur Aissshhh memang blur betullah sha Kasih berhenti kerja sebab selalu kena marah dengan Encik Ikhlas Ingatkan dah bebas rupa²nya Encik Ikhlas datang mencari dan memujuk Kasih berkerja semula Kasih menolak dan bekerja sebagai maid sementara Tidak disangka bahawa rumah yang macam tongkang pecah itu rumah Encik Ikhlas Bermulalah babak² yang mencuit hatiLama kelama² Kasih sudah suka pada Encik Ikhlas tetapi Encik Ikhlas sudah menerima pilihan ibunya Siapakah pilihan ibunya? Berjaya ke Kasih melupakan Encik Ikhlas? Nak tahu silalah beli Bahasa yang santai diselitkan bab² yang kelakar dan sengal With that said the book itself was a good read and I'm looking forward her next book

  3. Mimi Aqila Mimi Aqila says:

    As usual Light read Bacaan santai yg memang always jadi prinsip Airisz bila menulisAnd yg paling aku suka about penulisan Airisz ni it's always about kekeluargaan and realistic Beliau menulis what happened in our society Takde fantasi hidup semata mata yg lebihCumanya maybe pasal kahwin aturan family tu je zaman sekarang takde sangat dah yg amalkan Tapi buku ni memang ditulis tahun 2013 So relevant lah kot utk tahun tersebut

  4. Ogy Yusof Ogy Yusof says:

    Olahan yang santai dan bersahaja pun boleh buat pembaca jadi santai dan relax ketika mahu hadamkan dalam otak CIK BLUR KASIH KHALISHAENCIK IKHLAS IKHLASSimple jer kenal ditempat kerja kasih asyik kena marah dengan bosnya ikhlas buatkan dia nekad berhenti kerja Menerima tawaran pijot menggantikan mak cik som yang mahu ke mekah iaitu membersih dan mengemas rumah Tanpa disangka rumah itu adalah rumah encik ikhlas Dalam pada sebagai majikan dan pekerja kasih tidak dapat menahan hatinya jatuh sayang pada ihklas Tapi mereka menerima jodoh yang ditentukan oleh ibu bapa masing masing Ada juga babak sitanggang moden dalam buku ni tapi kejap jer Harap jugak jadi batu tapi macam laju sangat nak habiskan Pengajaran utama nak bercinta nak bernikah ni carilah keredhaan ibu bapa Kot ibu bapa yang sporting takde masalah Kot yang macam mam si tanggang haa Jadi batulah jawabnya

  5. Joy (Cheery♡Reads) Joy (Cheery♡Reads) says:

    Walaupun rasa certain part kelam kabut dan confusing sikit novel kedua Kak Airisz tidak mengecewakan I only wished that the writer could described how the heroine looked like Joy tak ada idea langsung how Kasih looks like Blurrrr hahaThis is a simple santai headache extreme conflict free romantic comedy

  6. heril azwan heril azwan says:

    da baca sebelum ni sebenarnya tapi lupa bila so kire macam flashback jer la nak ingat balik jalan cerita hehesecara jujur suka lagi cik blur compare dengan cik cinderella aku lebih layan gila2 kasih n lagi enjoy sebab die jenis yang tak mudah melatah

  7. Cik Pah Cik Pah says:

    Macam cerita anak mami tapi tak dak mami mamu dan liplap liplap penuh lengan

  8. Yuni Yuni says:

    Santai Simple untuk dihadam Free conflictCuma tak berapa boleh terima cara Encik Ikhlas nak buatkan Cik Kasih 'nampak' dia Nak marah tu okay lah Tapi no need sampai panggil orang babun Tak elok

  9. Nisa Nisa says:

    Okeh cerita yang simple tetapi sangat manis ^ ^Hidup Kasih Khalisha menjadi huru hara apabila En Ikhlas di naikkan pangkat menjadi ketua di bahagian Jualan Pantang silap sikit dia akan diherdik dan dimaki Tidak tahan dengan sikap bosnya itu Kasih mengambil keputusan untuk berhenti serta merta Bila Kasih berhenti En Ikhlas mula kalut selama ini segala maki hamunnya terhadap Kasih hanya untuk menarik perhatian Kasih Sudah empat tahun En Ikhlas menyimpan perasaan terhadap Kasih Selepas berhenti kerja Kasih dikejutkan pula dengan kecurangan Naim dengan rakan sekerjanya Munirah Patah jugalah hidung Munirah dan Naim dikerjakannyaEn Ikhlas pula berusaha sedaya upaya untuk memujuk Kasih supaya bekerja semulaUntuk menampung bayaran si Comel keretanya dan pinjaman PTPTN Kasih menggantikan Mak Som sebagai pembantu rumah sepanjang Mak Som ke Mekah Tanpa disedari rumah tersebut adalah rumah En Ikhlas Semakin hari Kasih dan En Ikhlas semakin hari semakin rapat sehingga menimbul perasaan dengki di hati Munirah kerana selama ini Munirah juga menyimpan perasaan terhadap En Ikhlas Munirah kemudiannya bertindak meninggalkan Naim dan memfitnah KasihApabila Kasih mula menyedari dia cintakan En Ikhlas dia mendapat tahu En Ikhlas telah ditunangkan dengan gadis pilihan keluarganya Kecewa dengan berita itu Kasih lantas menerima risikkan dari kawan ibunyaTapi Kasih bingung dan tertekan apabila En Ikhlas tetap melayannya dengan mesraseolah olah memberinya harapan

  10. Intan Musa Intan Musa says:

    So sweet Suka sangat Kasih Khalishah berkerja di bawah seorang ketua yang bernama Encik Ikhlas Encik Ikhlas suka mengamuk dan marah marah untuk dapat perhatian Kasih Kerana tidak tahan dimaki hamun Kasih berhenti kerja serta merta Encik Ikhlas cuba memujuk supaya dia tidak berhenti kerja tetapi dia masih berdegil Sementara dapat kerja tetap Kasih berkerja sebagai pembantu rumah Rupa rupanya ia adalah rumah Encik Ikhlas Lama kelamaan mereka mulai mengenal hati budi masing masing Tetapi bila mereka mula rasa serasi ibu bapa masing masing sudah ada pilihan untuk anak anak mereka Rasa kecewa ada tetapi mereka tidak mahu mengecewakan ibu bapa masing masing Mereka mahu dapat reda ibu bapa lalu diikut saja pilihan ibu bapa Dan yang seronoknya pilihan ibu bapa mereka adalah pilihan hati sendiri Jadi perkara yang baik dipercepatkan Mereka amat bahagia tetapi tidak pula abang Encik Ikhlas Ikram yang telah buat keputusan untuk berkahwin dengan pilihan sendiri Perasaan ibu bapanya tidak diperdulikan Lalu mereka kecewa Mereka mula tidak mengendahkan Ikram dan pasangannya Akhirnya perkahwinan mereka hancur Isteri Ikram lari dengan orang lain Hidupnya merana Rancangan Ikram untuk porak perandakan rumah tangga Ikhlas dan Kasih juga tidak berjaya Rupa rupanya Ikhlas telah lama kenal dan jatuh hati pada Kasih Dia terpikat dengan sifat Kasih yang pandai jaga diri selamba pentingkan perasaan orang tua dan tidak berdendam Dia juga ikhlas dalam tindak tanduknyaSimple saja cerita ini tapi ada pengajaran yang hendak diketengahkan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *