Aku Dia dan Pinky Promise Kindle Í Aku Dia PDF \ dan

Aku Dia dan Pinky Promise Kindle Í Aku Dia PDF \ dan



10 thoughts on “Aku Dia dan Pinky Promise

  1. Don ツ Don ツ says:

    Saliha 33 tahun Belum berkahwin Kerjaya yang tak kemana Tunang yang asyik menangguhkan perkahwinan Disimpulkan hidupnya tak bahagia Semasa di bukit St John Melakaselepas Saliha membuat permintaan di 'wishing well' Dia tiba tiba tergelincir dan pengsan Apabila bangun dia kembali ke zaman persekolahan tingkatan 5 Kejutan demi kejutan dia alami ayah yang dirindui masih hidup Sara yang tiba tiba jadi budak kecil kawan kawan dan kisah cinta monyetnya yang tak pernah dia ingatDengan pemikiran 33 tahun Saliha berazam agar dapat mengubah dirinya pada masa depanMaka bermula misi menukar aliran dari sains ke sastera Di mana dia bertemu dengan budak samseng kelas hujung Azri Penulis membawa kisah zaman persekolahan tahun 1998 dengan pelbagai memori lucu dan penuh warna warni# Saliha bertemu kembali dengan Cikgu Hazam aka abang iparnya masa depan dan berbuat baik dengannya# konflik rakan sekelas sehingga membawa pada Azri yang dijadikan 'guardian angel'# misi menukar kerjaya 'bakal' tunangnya pada masa depan Daniel# # Bertemu dengan Syah Asnan cinta monyet yang dilupakan Asnan seseorang yang 'tak handsome' pada masa depan sangat kebudak budakan# Terlibat dalam konspirasi pecah tabung koperasi sekolah# ABC bawah pokok Mak Limah yang dirindui sejak Mak Limah berpindah selepas anaknya kemalanganSegala gala kisah lampau yang berkait dengan hidupnya pada tahun 2014Tertarik dengan ideanya yang merentas masa untuk memperbetulkan kisah hidupnya Tapi benarkah Saliha benar benar merentas masa? Persoalan yang terjawab apabila Saliha bangun dari koma mendapati hidupnya berubah Hampir sama seperti yang dia harapkan Namun Azri kawanguardian angel cinta monyetnya yang berjanji untuk meminangnya 16 tahun kemudian benar benar hilang dari sejarah hidupnya Banyak teknik flashback digunakan Membongkar satu persatu misteri hidup Saliha yang tak pernah dia ketahui Kemunculan Ray pelukis buta yang muncul tiba tiba persis Azri menambahkan kekeliruan Saliha Tak mungkin dia curang pada Daniel sedang mereka bakal kahwin 2 bulan lagiKisah ini membawa kita mencari makna hidup mengimbau kenangan zaman persekolahan yang manis dan mengajarkan erti menghargai insan yang disayangi sebelum mereka 'pergi' ayah Saliha dan AzriPlease read ;This is super awesomeness


  2. Dyh Usen Dyh Usen says:

    Kalau kau masih merungut yang boringnya asyik baca novel melayu yang masih dok angkat jalan cerita yang sama kau patut baca novel ni Dan kalau kau rasa pernah jadipelajar sekolah menengah sewaktu era tahun 98 yang zaman tu ada ct nurhaliza sukom filem2 hindustan yang dah mula ambil Amitabh Bachan jadi bapa Shah Rukh Khan kau patut bacaDan lagi satu untuk PUAN PENULIS minta tolong sangat2 buat cerita JasonAria tu cepat2 Jangan dok gantung sangat pps kalau ikut tahun ct saleha puan penulis mesti senior saya kan kan? Sebab tahun 98 saya baru tingkatan menengah rendah yang dok gila kat BSB group D


  3. Ras Ras says:

    Nampaknya buku ini sudah membawa ramai pembacanya mengimbau kembali zaman persekolahan dulu Selalunya budak nakal macam Azri ni memang ada aura yang tersendiri Jadi tidak hairanlah kalau Siti Saleha terpikat Tahniah kepada penulis untuk jalan cerita yang menarik ini


  4. Zairaidah Abu Hassan Zairaidah Abu Hassan says:

    Sesuatu sangat bila dah dapat habiskan naskhah hebat ni Dengar2 dah start shooting untuk drama dan next project kisah ini akan bergabung dengan Step Back dalam novel Couple Semoga dipermudahkan AminSebenarnya banyak typo dan banyak kali jumpa jadi annoying plak Kisahnya memang lain dari yang lain Harap harap setting untuk tahun 1998 biarlah real macam dalam drama Reply 1987😜😜😜 Disangka memang betul betul ada time travel tapi bukan sebenarnya Watak Siti Saleha memang seorang yang degil Pentingkan diri bila tersedar dari koma dan kadang kadang teragak agak dengan perasaan cintanya Pada masa ni ingatan Siti Saleha hanya ada Azri Dan pinky promise mereka yang comel tu Manakala Azri dah agak dah memang dia sebenarnya Ray bila cakap macam bagi hint cakap berlapik dekat Siti Saleha Sanggup menunggu kan Kalau berterus terang pon belum tentu Siti Saleha nak percaya kan Mana la minah tu nak perasan Dah la serabut dengan cebisan memori yang bermacam macam Ending untuk Daniel mmmm Macam tu je Tak sangka sebenarnya Daniel ada rahsia yang macam tu Sakit jiwa dibuatnya Watak Azri yang nak kata handsome tu tak lah tapi sedap mata memandang Zaman sekolah jadi budak samseng Ala ala bad boy tapi dalam hati ada taman Aku cuba gambarkan macam aku tengok drama korea hero yang memang tak handsome tapi karakter dia yang boleh buat aku jadi suka Boleh tak macam tu? 😉😉😉


  5. Hajar Hajar says:

    31 08 2014Walaupun sudah berusia 33 tahun Siti Saleha Sal merasakan dia belum mencapai apa apa kejayaan dalam hidupnya Dia hanya berkerjaya biasa biasa dan masih belum berkahwin walaupun sudah bertunang Justeru dia mengharapkan yang dia mampu mengubah perjalanan hidupnya daripada awal andai diberi peluang untuk kembali ke masa lalu Tanpa disangka suatu kejadian aneh telah berlaku selepas Sal jatuh dan pengsan Sedar sedar dia telah kembali ke tahun 1998 Bagaikan dejavu Sal berusaha untuk mengubah perjalanan hidupnya Perkara pertama yang dilakukannya tentulah menukar aliran dengan memasuki kelas sastera Di situlah Sal mengenali Azri teman sekelas yang kerap membuat onar daripada awal perpindahannya ke kelas sastera Kemudian barulah Sal berusaha mencari Daniel dengan bantuan Azri Fuh Memang betul betul mengimbau kenangan betul kisah ni Banyak kisah warna warni sepanjang zaman persekolahan yang dipaparkan oleh penulis dalam kisah ini Rasa macam nak kembali ke zaman sekolah semula pun ada Segala yang berlaku di masa lampau dapat Sal hubungkan kembali dengan memorinya bila dia sedar pada tahun 2014 Cuma yang menjadi kemusykilan kenapa dia tak pernah ingat langsung kewujudan Azri walaupun mereka pernah ber'pinky promise' supaya Azri meminang Sal selepas 16 tahun? Kemunculan Ray si pelukis buta yang banyak menyerupai Azri juga turut mengelirukan Sal Takkan Sal pernah curang pada Daniel sedangkan mereka bakal berkahwin tak lama lagi? Komen saya1 Bagi saya kisah ini adalah satu eksperimentasi yang berjaya oleh penulis Daripada pembacaan sinopsis memang kita anggap Sal betul betul kembali ke masa lampau untuk memperbaiki jalan hidupnya Tapi sebenarnya dia cuma ditakdirkan dapat kembali memorinya yang hilang selama sebulan 16 tahun yang lalu semasa koma Kemudian barulah satu demi satu persoalan hidupnya terjawab 2 Suka teknik flashback yang tidak memeningkan kepala 3 Tiba tiba rasa nak punggah kotak belek gambar gambar lama masa zaman sekolah dulu Haha Betullah kisah ni banyak mengimbau kenangan zaman sekolah Backstreet Boys Siti Nurhaliza 98 Degrees SUKOM dan macam macam lagilah Kalau nak senaraikan memang sampai esok pun tak habis P4 Saya bukan penggemar kisah yang ada plot amnesia Tapi kisah ni berjaya ubah persepsi saya Memang lain daripada kisah bertema tipikal di pasaran Tahniah buat penulis Lepas ni saya tunggu kisah Jason dengan Aria pula


  6. Wan Farahana Wan Farahana says:

    AlhamdulillahdoneSelesai baca one thing come across my head is untungnya jadi Siti Saleha ReviewSiti Saleha gadis berusia 33 tahun berkerjaya biasa biasa sahaja graduan universiti yang mana tempat yang sama dia belajar bersama dua sahabatnya Lina dan Hanim Mempunyai tunang yang kacak Daniel seorang model Tapi ada sesuatu yang sering mengganggu fikiran dia Kalau lah masa boleh di putarkan kembali kalaulah mesin masa doreamon benar benar wujud dia ingin kembali ke 16 tahun sebelum Satu kejadian aneh berlaku membuatkan dia kembali ke tahun 1998 16 tahun sebelum ini Dalam keadaan tak percayaterpinga dan tak tentu hala tu dia menerima takdir sebagai hadiah untuknya betulkan kembali segala keadaan supaya 16 tahun kemudian segalanya sempurna buat diaTapi keadaan tak sempurna seperti yang di rancang Yang dirancang lain yang terjadi lain Watak yang sepatutnya tak wujud dalam ingatan dia tiba tiba muncul mengganggu hidup Azri si samseng yang misteri duduk di kelas hujung mula mengganggu segala rencananya Kucar kacir dibuatnyaDalam lucu ada manisnya dalam manis ada sedihnya Kisah yang complete Penuh perasa buat kita yang membaca tak mampu nak letak bawah selagi tak tamat ceritaSiti SalehaKalaula mesin masa doraemon itu benar benar wujud nak saja dia balik ke 16 tahun yang lepas supaya dapat diubah masa depannyaDia dah buat full list kalau betul dia dapat balik ke 16 tahun lepas dia akan ubah perkara perkara ni First tukar course dari sains ke sastera Dia tak minat sains dan dia tak dapat score langsung waktu SPM subjek subjek sains Second mintak Daniel si tunang ambik course yang boleh jadi kan masa depan mereka cerah macam doktor ke Jangan jadi model Tak cerah masa depan mereka Third bebaik baik dengan cikgu Hazam aka future abang iparnya Bila peluang tiba dari usia 33 tahun dia menjadi 17 tahun kembali dia tak ambik masa lama untuk buat segala yang dia inginkan Tukar course? Done Walaupun dia di letakkan di kelas yang hujung sekaliiitapi dia okay As long as dia dapat tukar course Next mencari Daniel dan suruh dia belajar betul betul dan jadi doktorTapi keadaan tak seperti di rancang Azri muncul dan menganggu hidupnya Yang dihairannya seingatnya selama ni dia tak pernah kenal seseorang yang bernama Azri Tapi kenapa Azri muncul dan act seperti musuhnya? Atas satu kejadian Azri berhutang budi dengan Sal dan terpaksa menerima tawaran Sal untuk menjadi 'guardian angelnya' Satu pinky promise terciptaDari bermusuh mereka menjadi kawan baik Hati Sal mula berbolak balik Dia rasa seperti sukakan Azri tapi kenapa sepanjang ingatannya dia tak pernah kenal dengan seorang yang bernama Azri Kemana Azri menghilang?Kenapa kau nak marah sangat? Salahkah aku jumpa dia?Lagipun dia masa depan aku dan dia bakal tunang akuAzri AmriBukan baru tahun ini dia jatuh cinta pada Siti Saleha Cinta dah lama bertapa sejak mereka tingkatan satu Tapi di pendam rasa cinta kerana merasa malu untuk berterus terang Maka untuk melahirkan rasa sayangnya dia melukis melukis dan melukis Melukis gambar Siti Saleha dan rakan rakannya ketika makan ais kacang dibawah pokok gerai mak limah ketika Siti Saleha tidur ketika Siti Saleha bersendirian Setiap tahun dia utuskan surat cinta tak bernama pada Sal tapi Sal langsung tak tahu Sedih rasa hatinya Bila Sal masuk ke kelasnya dia pelik dan curiga Kenapa si dambaan hati ada dikelasnya Bukankah sepatutnya dia di kelas sains bersama sang kekasih hatinya Asman? Nak menjadi spykah? Maklumlah kelas mereka bukanlah kelas pandai Dan kelas mereka memang rata rata kawan kawannya dan dia sendiri di gelar samseng sekolahDia mula mencari gaduh dengan Sal dengan harapan Sal akan nampak dia Dan nyata taktiknya itu berjaya Atas satu sebab mereka mengikat pinky promise bak kata Sal Dia dilantik menjadi guardian angel Siti Saleha Melindungi Siti Saleha dari dibuli rakan rakan kelasnyaTapi yang menyakitkan hatinya penat penat dia jadi guardian angel Sal Sal masih mahu memandang lelaki lain Konon konon Daniel itu bakal tunangnya dimasa depan Dia ingat dia tukang tilik yang dapat meramal masa depankah? Cemburu memang sukar di bendungEntah kenapa dia dapat rasakan yang Sal jugak seperti sukakan dia Akhirnya perkelahan sekolah di Air terjun membuatkan dia meluahkan perasaan pada Sal Dan seperti dijangka Sal juga sukakan dia Mereka mengikat janji ikutkan hatinya dia akan masuk minang Sal 10 tahun lagi which is 2008 Tapi Sal cakap masih muda dan dia minta supaya masuk minang dia 16 tahun lagi Perjanjian termeteraiKita manusia boleh mengikat janji tapi Tuhan yang lebih berkuasa Baiklah kalau itu terbaik untuk kita berdua Perpisahan menjadikan cinta kita semakin kuat hati kita semakin jelas masa tu aku kembali pada kauDanielYa dia mengaku dia mengabaikan tunangnya Siti Saleha bertahun lamanya Tapi kini dia insaf Dia tahu Sal tak suka dia jadi model maka dia berjinak jinak dengan perniagaan Dia ingin mereka cepat berumah tangga Dia sudah tak sabar bergelar suami kepada Siti Saleha Namun dia hairan dengan sikap Sal semakin lama dia semakin menjauh? Kenapa? Sudah bertemu cinta baru ke? Jika benar dia tak boleh biarkan Siti Saleha hanya miliknyaSelain hal galeri dan projek awak ni banyak lagi perkara yang awak lupa kan? Kenapa awak beria ria nak dapatkan kembali ingatan pasal projek ni? Apa istimewanya? Awak tak nak ingat apa jadi pada keluarga awak masa mak awak sakit? Awak tak nak ingat apa jadi pada anak saudara awak yang hampir lemas dekat pantai masa kita berkelah? Awak tak nak ingat apa terjadi dekat saya masa ayah saya meninggal?SayaKisah ini lain dari yang lain Itu pasti Kelainan yang dibawa penulis sangat menarik hati Untuk itu saya salahkan creator doraemon yang memperkenalkan mesin doraemon kepada kita semua Sebab saya pun pernah terfikir benda yang sama Hahaha kalau la saya tau hidup ini sangat mencabar sungguh waktu zaman study dulu saya tak main main Hehehtapi siapa kita ni kan? Yang menciptakan kita pastilah lagi berkuasa Dia tulis takdir kita dengan secantik cantik takdir Bak kata penulis takdir itu indah Saya tak tau betul wujud tak cerita macam ni di dunia nyata jika benar maka orang itu paling beruntung Kisah Saleha Azri dan daniel menyentuh hati Kekuatan cinta AzriRay tiada tandingannya Walaupun matanya tak melihat tapi hatinya masih cerah untuk terus mencintai Saleha Dalam lucu ada sedih dalam sedih ada gembira Lengkap perasa note Sebabkan buku ni semalam saya tengok balik result subjek sains saya waktu SPM dolu dolu tepuk dahi hahahaha


  7. Juliza Juliza says:

    LOVE IT Terima kasih Don cadangkan buku iniOh hamba suka buku ini Sudah lama hamba tidak merasa keterujaan begini apabila membaca sebuah novel kasih sayang Aku Dia Pinky Promise ADPP memberi semula rasa minat hamba pada novel begini Tetapi iyalah mungkin saja hati kering kononnya hamba mulai kebal dengan aksi tembak tikam dan darah dari buku buku sebelum ini dan hamba merasa tiba masanya membuang ilmu syirik itu HahaBaiklah tentang ADPP sesuatu yang hamba paling suka tentangnya ialah cara penulis memberi ciri istimewa dalam jalinan ceritanya Mungkin kisah zaman sekolah dan watak bad boy nice guy Azri tidaklah sesuatu yang baru tetapi masih penulis berjaya mencipta satu situasi menarik untuk membuat pembacanya setidaknya hamba ingin terus dan terus membelek muka surat Tidak terlupa babak babak manis yang mungkin merbahaya untuk hati yang tidak dikawal selia secara rapat dengan realiti kehidupan Ya hamba janji selepas selesai resensi ini hamba akan panggil semula realiti itu untuk menjalankan tugas pada hati ini HeheNaratif orang pertama yang digunakan juga membuat hamba merasa dekat untuk merasionalkan semua tindakan watak utamanya Siti Saleha dan mengenali dia dari ‘suaranya’ sendiri Meski ada juga beberapa perkara yang hamba kurang setuju dengan tindakan watak protagonis ini tetapi ya hamba sedang mendidik diri untuk tidak menganggap semua yang hamba fikir betul untuk diri sendiri sebagai bagus untuk diri orang lain Jadi suka hati hanglah Siti Saleha oi HeheTentang Azri dan Mr Ray hamba tidak mahu ulas lebih lanjut Nanti hamba cenderung berharap yang bukan bukan pula HahaSebenarnya tiada yang buruk hendak hamba angkat naik tentang buku ini tetapi ya bahagian pertama buku ini iaitu cerita zaman sekolah Siti Saleha itu terlalu panjang Agak meleretlah di situ pada fikiran hamba yang tidak menggemari cerita berkaitan zaman sekolah Mungkin juga hamba cemburu dengan kenangan persekolahan penuh warna warni orang lain Tidak seperti dull dumb and damn boring yang hamba miliki HuhuDan satu perkara lagi hamba sangat berharap penulis novel sekalian tidak perlulah selalu selalu membetulkan tindakan watak utamanya dengan mencipta kesalahan kepada watak pembantu Percayalah dengan watak protagonis anda sendiri dan biarkan dia hidup dengan berani dan penuh tanggungjawab winkKerana ADPP hamba mula berminat hendak membeli Mesej tetapi kenalah tunggu MPH buat diskaun dulu Hehe ps Selepas membaca dua buku berturut turut tentang pengembaraan masa walaupun ADPP tiada kaitan pun sebenarnya serta lagu Twenty One Pilots yang tersekat pada butang repeat dalam kepala hamba sejak seminggu dua ini hamba mula berfikir apakah hamba mahu ubah masa lalu Aduh sekali berbaris baris yang muncul sampai tak cukup dikira jari Hehe Namun hamba tamak Nak ubah masa lalu tapi tak nak hilang apa yang ada sekarang Macam mana tu? sigh


  8. Zurianita Manab Zurianita Manab says:

    Siti Saleha yang sering terasa dalam hidup dia ada sesuatu yang kurang Rasa menyintai seseorang yang dia tak kenal Rasa rindu yang kuat tapi dia tak pasti untuk siapa Seringkali Siti Saleha ingin kembali ke zaman silam untuk mengubah kisah perjalanan hidup dia Dan takdir membawa dia kembali ke zaman persekolahan tak boleh cerita mcm mana nanti spoil lak D Dan dari benci pada seseorang rasa cinta mula bertapak Azri yang sentiasa ada di sisi Siti Saleha Azri yg menjadi guardian angel Siti Saleha Azri yang berjanji akan sentiasa ada untuk Siti Saleha Namun Siti Saleha tahu dia tak pernah bertemu lagi dengan Azri di masa hadapan Otaknya gagal untuk mengingati Azri dalam kehidupan dewasanya Benarkah jodoh mereka ada? Atau Azri sekadar imaginasi Siti SalehaKembali ke zaman sekarang Siti Saleha yakin Azri masih ada Walau bukti menunjukkan sebaliknya Rasa sentiasa hampir dengan Azri namun Siti Saleha yakin Daniel adalah jodohnya Semakin hampir dengan hari bahagia mereka Makin hati Siti Saleha merasakan Ray adalah impian hidupnya Dan bukan Daniel Tapi bukankah cinta Siti Saleha hanya milik Azri dari dulu kini dan akan selamanya Dan takdir Allah adalah yang terindah buat Siti SalehaBravo Jue Kerana yakin ADDPP sebuah karya yang baik dan terus mempertahankannya Mmg setuju 100% Jalan cerita terbaik misteri itu yang mewujudkan rasa teruja utk terus membaca Dan detail cerita sgt perfect Akak bagi 5 bintang Muahhhh


  9. kuzzeen kuzzeen says:

    Naskah untuk dilepaskan; RM1400 Pm je SETUJU untuk kau dan aku yang dah lelah membaca kisah nikah paksa kahwin rela naskah ini alternatif paling tepat Fresh n CaptivatingMaaf kalau aku tersilap Ini karya ke 7 penulis yang dah boleh dikategorikan sebagai senior biarpun ini karya pertamanya yang masuk dalam dunia pembacaan aku Dan x perlu dipersoalkan hal hal teknikal untuk naskah bercetak almost PERFECT Cuma terrrperasan; penggunaan font untuk naskah2 Fajar Pakeer agak 'merunyut' Untuk meminimakan kos gamaknyaBerkisahkan pencarian Siti Saleha; yang mengalami 2 kali amnesia dalam 33 tahun hidupnya Amnesia Anterograde; kehilangan memori jangka pendek ingatan yang paling terakhir sebelum kejadian memori 1 tahun Amnesia Retograde; kehilangan memori jangka panjang Pada usia 17 tahun; 9 bulan sebelum SPM dia kemalangan Koma untuk beberapa ketika Dia hilang 2 bulan memori Semasa dia bertukar kelas daripada aliran sains kepada sastera Dalam tempoh 2 bulan tersebut Siti Saleha berkasih sayang secara sembunyi dengan Azri anak Mak Limah tauke gerai ABC Azri dikhabarkan meninggal dek kemalangan pada hari yang sama Ketika usia 33 tahun; Siti Saleha hilang setahun memorinya Ketika dia masih bertunangan dengan Daniel mula mengikuti kursus jangka pendek untuk ID hinggalah berjaya menjawat jawatan Penolong Pengurus di tempat kerja barunya Juga ketika dia mula curang bila bercinta dengan Ray; si pelukis buta Cebisan memori 2 bulan semasa di usia 17 tahun 'hadir' ketika dia sedang koma di usia 33 tahun Ketika ini Siti Zaleha 'ditemukan' dengan Azri; si cinta hati Mengetahui Azri telah meninggal dunia meremukkan jiwa Siti Saleha hingga dia bertekad mencari pusara si kekasih Selepas sedar daripada koma Siti Saleha meragui dirinya sendiri Dia sedar dia pernah menyatakan niat untuk memutuskan pertunangan dengan Daniel walhal tarikh nikahnya sudah semakin hampir Cebisan2 memori 1 tahun mula mendatanginya melalui mimpi Siti Saleha sedar yang dia telah menduakan Daniel kerana bercinta dengan Ray Cuma dia perlu tahu sebab musabab tentang niatnya meninggalkan DanielSudahnya Siti Saleha nekad untuk meninggalkan Daniel dan Ray kerana kasihnya hanya untuk Azri Penamatnya? Oh there is a twist at the end pen twist an yang tidak dijangka Kisah ini berkait rapat antara 2 kejadian amnesia tersebut Hubungan antara Siti Saleha Azri Daniel Ray dirungkai satu persatu To be precise ini adalah plot untuk mengaburkan teknik imbasan kembali yang digunakan So jangan bermimpi untuk sesuka hati berlompat kijang untuk naskah inifor me Plot 17 tahun;Huh ditarik ketika zaman persekolahan dahulu Persepsi umum berkaitan pelajar aliran sains dan sastera memang tidak dapat diubah sejak azali dan itulah kenyataannya Pelajar sains si cerdik pandai nerd Pelajar sastera pelajar kelas kedua yang masuk dalam kategori Samseng Kg Dusun TAPI si budak sastera inilah yang 'menggerakkan' sekolah segala aktiviti korikulum atau ko korikulum semua disapu bersih Merekalah si hero mereka jugalah si pendajal ; Cuma agak malu dan segan dengan scene cintan cintun Siti Saleha n Azri Ouchh nama pun cinta bebudak sekolah jangan dimimpi bulan dan bintang Yang ada hanya semangkuk ABC oh oh nampak betapa 'old school'nya aku?Plot 33 tahun;Pandai betul penulis memberi harapan seolah olah si Ray celik matanya Boleh berangan yang Ray sudah boleh melihat atau some miracle had happen Pura pura buta semata mata untuk menguji si kekasih Well angan2 ku musnah akhirnyaCuma scene Siti Saleha melamar Ray di Paris di dewan taklimat is toooo fairy tales Ntah la bila dah terlebih sukatan gula dah ke laut logiknyaSebab musabab Siti Saleha meninggalkan Daniel juga agak tidak masuk di kepalaku maafAnyway kau bacalah sendiri naskah ini Bak kata reviewer2 lain kau akan jumpa sesuatu yang berbeza


  10. Ogy Yusof Ogy Yusof says:

    akak memang tak ingat sangat versi yang asal cuma seingat akak kisah watak utamanya amnesia dan adalah sedikit here and there ok terus bacapuan penulis cantik Anna Lee dengan kisah cinta kebiasaannya tidak manis bergula untuk yang ini pun lori gula elok tak terbalik cumanya pembaca akan terasa satu perasaan halus dalam jiwa sepanjang pembacaan kisah siti saleha dan azri bermula dengan impian saleha kalau dia kembali ke masa lampau dan dia kembali kembali di zaman persekolahan kembali menatap kawan kawan zaman sekolah dan dia tak buang masa terus saja pada impian mahu mengubah sejarah perkara pertama menukar aliran dari sains kepada sasteradan di sini dia bertemu azri ada sesuatu yang pelik sebab seingat saleha azri tidak pernah ada dalam sejarah lampaunya mula bercakaran bertengkar tapi kemudian berbaik dan seterusnya bercinta cinta monyet? pembaca boleh menilai sendiri banyak kisah menarik yang buat pembaca akan rindu zaman persekolahansesuatu berlaku dan dia kembali semula masa kini tapi kini yang mana satu? rupanya makin banyak seliratan yang saleha temui tak adillah kalau akak nak kupas semua cuma satu yang sangat saleha sedih rupanya azri juga kemalangan sama waktu dengan dia waktu sekolah dulu dan paling menyayat hati azri dikhabarkan sudah meninggal dunia pilu hati saleha memori azri muncul kembali tapi dia kehilangan jejaka itucerita berkembang dengan cantik satu demi satu simpulan terbuka kisah tunangnya daniel kisah kerjaya saleha kisah ray yang buta kisah sakit yang dialami oleh saleha sebuah novel yang sebenarnya banyak membawa pembaca berfikir tentang baik buruk kehidupan pembalasan setia kawan kegembiraan kekecewaan puan penulis akak memang membayangkan satu kekecewaan dan kesedihan di penghujung kisah realitinya ada saja kisah duka penghujung cerita kan?sabar dan setia adakah itu sifat cinta sejati?takdir yang mengetuk pintu kehidupan manusia tidak akan pernah sama bersyukurlah dengan sebesar besarnya kerana diberi peluang untuk menikmati kehidupan atas dunia ini tunduk bila dipuji redha bila diuji kerana kita sangat beruntung sebenarnyaandai anda mampu kembali masa lampau apa yang anda mahu lakukan?


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Aku Dia dan Pinky Promise ❰Ebook❯ ➩ Aku Dia dan Pinky Promise Author Anna Lee – Capitalsoftworks.co.uk Siti Saleha berumur 33 tahun Tidak miliki kerjaya yang membanggakan dan mempunyai tunang yang mengecewakan Dia mengharapkan satu keajaiban berlaku membawa dia kembali ke alam persekolahan dan membaiki Siti Saleha berumur dan Pinky Epub ß tahun Tidak miliki kerjaya yang membanggakan dan mempunyai tunang yang mengecewakan Dia mengharapkan Aku Dia PDF \ satu keajaiban berlaku membawa dia kembali ke alam persekolahan dan membaiki segala kesilapan lalu Andai diberi peluang pulang Dia dan Pinky PDF/EPUB Ã ke masa lampau ada senarai yang dia ingin ubah Tapi dalam hanya dua impian yang penting untuk dia perbaiki Pertama ubah aliran sains ke sastera Supaya di masa depan dia dapat memberi tumpuan pada kerjaya yang diminatinya Kedua cari Daniel Hasut Daniel tunang masa depannya supaya jangan jadi model tetapi jadi doktor atau ahli perniagaan agar masa depan mereka terjaminTanpa disangka sangka satu kejadian telah membawa Saleha merentas masa kembali ke tahun Saleha berjaya ubah aliran dengan memasuki kelas sastera dan dia juga berjaya mencari Daniel Namun kemunculan Azri yang terkenal sebagai ketua samseng sekolah membuatkan rancangan Saleha huru hara “Cikgu Hazam hantar kau jadi pemerhati ke”“Kau tak pandai beza ke dua perkataan belajar dan pemerhati Kau faham maksudnya kan”Saleha hairan Azri tak pernah wujud di masa lampaunya dan tak wujud di masa depannya jadi kenapa sekarang tiba tiba Azri muncul Siapakah Azri sebenarnya Apakah kaitan Azri dengan kehidupannya Dapatkah dia mengubah sejarah lalu Adakah hajatnya itu terbaik untuk dirinya“Perpisahan menjadikan cinta kita semakin kuat hati kita semakin jelas Masa tu aku akan kembali pada kau”“Aku akan tunggu kau”“Aku akan cari”.

10 thoughts on “Aku Dia dan Pinky Promise

  1. Don ツ Don ツ says:

    Saliha 33 tahun Belum berkahwin Kerjaya yang tak kemana Tunang yang asyik menangguhkan perkahwinan Disimpulkan hidupnya tak bahagia Semasa di bukit St John Melakaselepas Saliha membuat permintaan di 'wishing well' Dia tiba tiba tergelincir dan pengsan Apabila bangun dia kembali ke zaman persekolahan tingkatan 5 Kejutan demi kejutan dia alami ayah yang dirindui masih hidup Sara yang tiba tiba jadi budak kecil kawan kawan dan kisah cinta monyetnya yang tak pernah dia ingatDengan pemikiran 33 tahun Saliha berazam agar dapat mengubah dirinya pada masa depanMaka bermula misi menukar aliran dari sains ke sastera Di mana dia bertemu dengan budak samseng kelas hujung Azri Penulis membawa kisah zaman persekolahan tahun 1998 dengan pelbagai memori lucu dan penuh warna warni# Saliha bertemu kembali dengan Cikgu Hazam aka abang iparnya masa depan dan berbuat baik dengannya# konflik rakan sekelas sehingga membawa pada Azri yang dijadikan 'guardian angel'# misi menukar kerjaya 'bakal' tunangnya pada masa depan Daniel# # Bertemu dengan Syah Asnan cinta monyet yang dilupakan Asnan seseorang yang 'tak handsome' pada masa depan sangat kebudak budakan# Terlibat dalam konspirasi pecah tabung koperasi sekolah# ABC bawah pokok Mak Limah yang dirindui sejak Mak Limah berpindah selepas anaknya kemalanganSegala gala kisah lampau yang berkait dengan hidupnya pada tahun 2014Tertarik dengan ideanya yang merentas masa untuk memperbetulkan kisah hidupnya Tapi benarkah Saliha benar benar merentas masa? Persoalan yang terjawab apabila Saliha bangun dari koma mendapati hidupnya berubah Hampir sama seperti yang dia harapkan Namun Azri kawanguardian angel cinta monyetnya yang berjanji untuk meminangnya 16 tahun kemudian benar benar hilang dari sejarah hidupnya Banyak teknik flashback digunakan Membongkar satu persatu misteri hidup Saliha yang tak pernah dia ketahui Kemunculan Ray pelukis buta yang muncul tiba tiba persis Azri menambahkan kekeliruan Saliha Tak mungkin dia curang pada Daniel sedang mereka bakal kahwin 2 bulan lagiKisah ini membawa kita mencari makna hidup mengimbau kenangan zaman persekolahan yang manis dan mengajarkan erti menghargai insan yang disayangi sebelum mereka 'pergi' ayah Saliha dan AzriPlease read ;This is super awesomeness

  2. Dyh Usen Dyh Usen says:

    Kalau kau masih merungut yang boringnya asyik baca novel melayu yang masih dok angkat jalan cerita yang sama kau patut baca novel ni Dan kalau kau rasa pernah jadipelajar sekolah menengah sewaktu era tahun 98 yang zaman tu ada ct nurhaliza sukom filem2 hindustan yang dah mula ambil Amitabh Bachan jadi bapa Shah Rukh Khan kau patut bacaDan lagi satu untuk PUAN PENULIS minta tolong sangat2 buat cerita JasonAria tu cepat2 Jangan dok gantung sangat pps kalau ikut tahun ct saleha puan penulis mesti senior saya kan kan? Sebab tahun 98 saya baru tingkatan menengah rendah yang dok gila kat BSB group D

  3. Ras Ras says:

    Nampaknya buku ini sudah membawa ramai pembacanya mengimbau kembali zaman persekolahan dulu Selalunya budak nakal macam Azri ni memang ada aura yang tersendiri Jadi tidak hairanlah kalau Siti Saleha terpikat Tahniah kepada penulis untuk jalan cerita yang menarik ini

  4. Zairaidah Abu Hassan Zairaidah Abu Hassan says:

    Sesuatu sangat bila dah dapat habiskan naskhah hebat ni Dengar2 dah start shooting untuk drama dan next project kisah ini akan bergabung dengan Step Back dalam novel Couple Semoga dipermudahkan AminSebenarnya banyak typo dan banyak kali jumpa jadi annoying plak Kisahnya memang lain dari yang lain Harap harap setting untuk tahun 1998 biarlah real macam dalam drama Reply 1987😜😜😜 Disangka memang betul betul ada time travel tapi bukan sebenarnya Watak Siti Saleha memang seorang yang degil Pentingkan diri bila tersedar dari koma dan kadang kadang teragak agak dengan perasaan cintanya Pada masa ni ingatan Siti Saleha hanya ada Azri Dan pinky promise mereka yang comel tu Manakala Azri dah agak dah memang dia sebenarnya Ray bila cakap macam bagi hint cakap berlapik dekat Siti Saleha Sanggup menunggu kan Kalau berterus terang pon belum tentu Siti Saleha nak percaya kan Mana la minah tu nak perasan Dah la serabut dengan cebisan memori yang bermacam macam Ending untuk Daniel mmmm Macam tu je Tak sangka sebenarnya Daniel ada rahsia yang macam tu Sakit jiwa dibuatnya Watak Azri yang nak kata handsome tu tak lah tapi sedap mata memandang Zaman sekolah jadi budak samseng Ala ala bad boy tapi dalam hati ada taman Aku cuba gambarkan macam aku tengok drama korea hero yang memang tak handsome tapi karakter dia yang boleh buat aku jadi suka Boleh tak macam tu? 😉😉😉

  5. Hajar Hajar says:

    31 08 2014Walaupun sudah berusia 33 tahun Siti Saleha Sal merasakan dia belum mencapai apa apa kejayaan dalam hidupnya Dia hanya berkerjaya biasa biasa dan masih belum berkahwin walaupun sudah bertunang Justeru dia mengharapkan yang dia mampu mengubah perjalanan hidupnya daripada awal andai diberi peluang untuk kembali ke masa lalu Tanpa disangka suatu kejadian aneh telah berlaku selepas Sal jatuh dan pengsan Sedar sedar dia telah kembali ke tahun 1998 Bagaikan dejavu Sal berusaha untuk mengubah perjalanan hidupnya Perkara pertama yang dilakukannya tentulah menukar aliran dengan memasuki kelas sastera Di situlah Sal mengenali Azri teman sekelas yang kerap membuat onar daripada awal perpindahannya ke kelas sastera Kemudian barulah Sal berusaha mencari Daniel dengan bantuan Azri Fuh Memang betul betul mengimbau kenangan betul kisah ni Banyak kisah warna warni sepanjang zaman persekolahan yang dipaparkan oleh penulis dalam kisah ini Rasa macam nak kembali ke zaman sekolah semula pun ada Segala yang berlaku di masa lampau dapat Sal hubungkan kembali dengan memorinya bila dia sedar pada tahun 2014 Cuma yang menjadi kemusykilan kenapa dia tak pernah ingat langsung kewujudan Azri walaupun mereka pernah ber'pinky promise' supaya Azri meminang Sal selepas 16 tahun? Kemunculan Ray si pelukis buta yang banyak menyerupai Azri juga turut mengelirukan Sal Takkan Sal pernah curang pada Daniel sedangkan mereka bakal berkahwin tak lama lagi? Komen saya1 Bagi saya kisah ini adalah satu eksperimentasi yang berjaya oleh penulis Daripada pembacaan sinopsis memang kita anggap Sal betul betul kembali ke masa lampau untuk memperbaiki jalan hidupnya Tapi sebenarnya dia cuma ditakdirkan dapat kembali memorinya yang hilang selama sebulan 16 tahun yang lalu semasa koma Kemudian barulah satu demi satu persoalan hidupnya terjawab 2 Suka teknik flashback yang tidak memeningkan kepala 3 Tiba tiba rasa nak punggah kotak belek gambar gambar lama masa zaman sekolah dulu Haha Betullah kisah ni banyak mengimbau kenangan zaman sekolah Backstreet Boys Siti Nurhaliza 98 Degrees SUKOM dan macam macam lagilah Kalau nak senaraikan memang sampai esok pun tak habis P4 Saya bukan penggemar kisah yang ada plot amnesia Tapi kisah ni berjaya ubah persepsi saya Memang lain daripada kisah bertema tipikal di pasaran Tahniah buat penulis Lepas ni saya tunggu kisah Jason dengan Aria pula

  6. Wan Farahana Wan Farahana says:

    AlhamdulillahdoneSelesai baca one thing come across my head is untungnya jadi Siti Saleha ReviewSiti Saleha gadis berusia 33 tahun berkerjaya biasa biasa sahaja graduan universiti yang mana tempat yang sama dia belajar bersama dua sahabatnya Lina dan Hanim Mempunyai tunang yang kacak Daniel seorang model Tapi ada sesuatu yang sering mengganggu fikiran dia Kalau lah masa boleh di putarkan kembali kalaulah mesin masa doreamon benar benar wujud dia ingin kembali ke 16 tahun sebelum Satu kejadian aneh berlaku membuatkan dia kembali ke tahun 1998 16 tahun sebelum ini Dalam keadaan tak percayaterpinga dan tak tentu hala tu dia menerima takdir sebagai hadiah untuknya betulkan kembali segala keadaan supaya 16 tahun kemudian segalanya sempurna buat diaTapi keadaan tak sempurna seperti yang di rancang Yang dirancang lain yang terjadi lain Watak yang sepatutnya tak wujud dalam ingatan dia tiba tiba muncul mengganggu hidup Azri si samseng yang misteri duduk di kelas hujung mula mengganggu segala rencananya Kucar kacir dibuatnyaDalam lucu ada manisnya dalam manis ada sedihnya Kisah yang complete Penuh perasa buat kita yang membaca tak mampu nak letak bawah selagi tak tamat ceritaSiti SalehaKalaula mesin masa doraemon itu benar benar wujud nak saja dia balik ke 16 tahun yang lepas supaya dapat diubah masa depannyaDia dah buat full list kalau betul dia dapat balik ke 16 tahun lepas dia akan ubah perkara perkara ni First tukar course dari sains ke sastera Dia tak minat sains dan dia tak dapat score langsung waktu SPM subjek subjek sains Second mintak Daniel si tunang ambik course yang boleh jadi kan masa depan mereka cerah macam doktor ke Jangan jadi model Tak cerah masa depan mereka Third bebaik baik dengan cikgu Hazam aka future abang iparnya Bila peluang tiba dari usia 33 tahun dia menjadi 17 tahun kembali dia tak ambik masa lama untuk buat segala yang dia inginkan Tukar course? Done Walaupun dia di letakkan di kelas yang hujung sekaliiitapi dia okay As long as dia dapat tukar course Next mencari Daniel dan suruh dia belajar betul betul dan jadi doktorTapi keadaan tak seperti di rancang Azri muncul dan menganggu hidupnya Yang dihairannya seingatnya selama ni dia tak pernah kenal seseorang yang bernama Azri Tapi kenapa Azri muncul dan act seperti musuhnya? Atas satu kejadian Azri berhutang budi dengan Sal dan terpaksa menerima tawaran Sal untuk menjadi 'guardian angelnya' Satu pinky promise terciptaDari bermusuh mereka menjadi kawan baik Hati Sal mula berbolak balik Dia rasa seperti sukakan Azri tapi kenapa sepanjang ingatannya dia tak pernah kenal dengan seorang yang bernama Azri Kemana Azri menghilang?Kenapa kau nak marah sangat? Salahkah aku jumpa dia?Lagipun dia masa depan aku dan dia bakal tunang akuAzri AmriBukan baru tahun ini dia jatuh cinta pada Siti Saleha Cinta dah lama bertapa sejak mereka tingkatan satu Tapi di pendam rasa cinta kerana merasa malu untuk berterus terang Maka untuk melahirkan rasa sayangnya dia melukis melukis dan melukis Melukis gambar Siti Saleha dan rakan rakannya ketika makan ais kacang dibawah pokok gerai mak limah ketika Siti Saleha tidur ketika Siti Saleha bersendirian Setiap tahun dia utuskan surat cinta tak bernama pada Sal tapi Sal langsung tak tahu Sedih rasa hatinya Bila Sal masuk ke kelasnya dia pelik dan curiga Kenapa si dambaan hati ada dikelasnya Bukankah sepatutnya dia di kelas sains bersama sang kekasih hatinya Asman? Nak menjadi spykah? Maklumlah kelas mereka bukanlah kelas pandai Dan kelas mereka memang rata rata kawan kawannya dan dia sendiri di gelar samseng sekolahDia mula mencari gaduh dengan Sal dengan harapan Sal akan nampak dia Dan nyata taktiknya itu berjaya Atas satu sebab mereka mengikat pinky promise bak kata Sal Dia dilantik menjadi guardian angel Siti Saleha Melindungi Siti Saleha dari dibuli rakan rakan kelasnyaTapi yang menyakitkan hatinya penat penat dia jadi guardian angel Sal Sal masih mahu memandang lelaki lain Konon konon Daniel itu bakal tunangnya dimasa depan Dia ingat dia tukang tilik yang dapat meramal masa depankah? Cemburu memang sukar di bendungEntah kenapa dia dapat rasakan yang Sal jugak seperti sukakan dia Akhirnya perkelahan sekolah di Air terjun membuatkan dia meluahkan perasaan pada Sal Dan seperti dijangka Sal juga sukakan dia Mereka mengikat janji ikutkan hatinya dia akan masuk minang Sal 10 tahun lagi which is 2008 Tapi Sal cakap masih muda dan dia minta supaya masuk minang dia 16 tahun lagi Perjanjian termeteraiKita manusia boleh mengikat janji tapi Tuhan yang lebih berkuasa Baiklah kalau itu terbaik untuk kita berdua Perpisahan menjadikan cinta kita semakin kuat hati kita semakin jelas masa tu aku kembali pada kauDanielYa dia mengaku dia mengabaikan tunangnya Siti Saleha bertahun lamanya Tapi kini dia insaf Dia tahu Sal tak suka dia jadi model maka dia berjinak jinak dengan perniagaan Dia ingin mereka cepat berumah tangga Dia sudah tak sabar bergelar suami kepada Siti Saleha Namun dia hairan dengan sikap Sal semakin lama dia semakin menjauh? Kenapa? Sudah bertemu cinta baru ke? Jika benar dia tak boleh biarkan Siti Saleha hanya miliknyaSelain hal galeri dan projek awak ni banyak lagi perkara yang awak lupa kan? Kenapa awak beria ria nak dapatkan kembali ingatan pasal projek ni? Apa istimewanya? Awak tak nak ingat apa jadi pada keluarga awak masa mak awak sakit? Awak tak nak ingat apa jadi pada anak saudara awak yang hampir lemas dekat pantai masa kita berkelah? Awak tak nak ingat apa terjadi dekat saya masa ayah saya meninggal?SayaKisah ini lain dari yang lain Itu pasti Kelainan yang dibawa penulis sangat menarik hati Untuk itu saya salahkan creator doraemon yang memperkenalkan mesin doraemon kepada kita semua Sebab saya pun pernah terfikir benda yang sama Hahaha kalau la saya tau hidup ini sangat mencabar sungguh waktu zaman study dulu saya tak main main Hehehtapi siapa kita ni kan? Yang menciptakan kita pastilah lagi berkuasa Dia tulis takdir kita dengan secantik cantik takdir Bak kata penulis takdir itu indah Saya tak tau betul wujud tak cerita macam ni di dunia nyata jika benar maka orang itu paling beruntung Kisah Saleha Azri dan daniel menyentuh hati Kekuatan cinta AzriRay tiada tandingannya Walaupun matanya tak melihat tapi hatinya masih cerah untuk terus mencintai Saleha Dalam lucu ada sedih dalam sedih ada gembira Lengkap perasa note Sebabkan buku ni semalam saya tengok balik result subjek sains saya waktu SPM dolu dolu tepuk dahi hahahaha

  7. Juliza Juliza says:

    LOVE IT Terima kasih Don cadangkan buku iniOh hamba suka buku ini Sudah lama hamba tidak merasa keterujaan begini apabila membaca sebuah novel kasih sayang Aku Dia Pinky Promise ADPP memberi semula rasa minat hamba pada novel begini Tetapi iyalah mungkin saja hati kering kononnya hamba mulai kebal dengan aksi tembak tikam dan darah dari buku buku sebelum ini dan hamba merasa tiba masanya membuang ilmu syirik itu HahaBaiklah tentang ADPP sesuatu yang hamba paling suka tentangnya ialah cara penulis memberi ciri istimewa dalam jalinan ceritanya Mungkin kisah zaman sekolah dan watak bad boy nice guy Azri tidaklah sesuatu yang baru tetapi masih penulis berjaya mencipta satu situasi menarik untuk membuat pembacanya setidaknya hamba ingin terus dan terus membelek muka surat Tidak terlupa babak babak manis yang mungkin merbahaya untuk hati yang tidak dikawal selia secara rapat dengan realiti kehidupan Ya hamba janji selepas selesai resensi ini hamba akan panggil semula realiti itu untuk menjalankan tugas pada hati ini HeheNaratif orang pertama yang digunakan juga membuat hamba merasa dekat untuk merasionalkan semua tindakan watak utamanya Siti Saleha dan mengenali dia dari ‘suaranya’ sendiri Meski ada juga beberapa perkara yang hamba kurang setuju dengan tindakan watak protagonis ini tetapi ya hamba sedang mendidik diri untuk tidak menganggap semua yang hamba fikir betul untuk diri sendiri sebagai bagus untuk diri orang lain Jadi suka hati hanglah Siti Saleha oi HeheTentang Azri dan Mr Ray hamba tidak mahu ulas lebih lanjut Nanti hamba cenderung berharap yang bukan bukan pula HahaSebenarnya tiada yang buruk hendak hamba angkat naik tentang buku ini tetapi ya bahagian pertama buku ini iaitu cerita zaman sekolah Siti Saleha itu terlalu panjang Agak meleretlah di situ pada fikiran hamba yang tidak menggemari cerita berkaitan zaman sekolah Mungkin juga hamba cemburu dengan kenangan persekolahan penuh warna warni orang lain Tidak seperti dull dumb and damn boring yang hamba miliki HuhuDan satu perkara lagi hamba sangat berharap penulis novel sekalian tidak perlulah selalu selalu membetulkan tindakan watak utamanya dengan mencipta kesalahan kepada watak pembantu Percayalah dengan watak protagonis anda sendiri dan biarkan dia hidup dengan berani dan penuh tanggungjawab winkKerana ADPP hamba mula berminat hendak membeli Mesej tetapi kenalah tunggu MPH buat diskaun dulu Hehe ps Selepas membaca dua buku berturut turut tentang pengembaraan masa walaupun ADPP tiada kaitan pun sebenarnya serta lagu Twenty One Pilots yang tersekat pada butang repeat dalam kepala hamba sejak seminggu dua ini hamba mula berfikir apakah hamba mahu ubah masa lalu Aduh sekali berbaris baris yang muncul sampai tak cukup dikira jari Hehe Namun hamba tamak Nak ubah masa lalu tapi tak nak hilang apa yang ada sekarang Macam mana tu? sigh

  8. Zurianita Manab Zurianita Manab says:

    Siti Saleha yang sering terasa dalam hidup dia ada sesuatu yang kurang Rasa menyintai seseorang yang dia tak kenal Rasa rindu yang kuat tapi dia tak pasti untuk siapa Seringkali Siti Saleha ingin kembali ke zaman silam untuk mengubah kisah perjalanan hidup dia Dan takdir membawa dia kembali ke zaman persekolahan tak boleh cerita mcm mana nanti spoil lak D Dan dari benci pada seseorang rasa cinta mula bertapak Azri yang sentiasa ada di sisi Siti Saleha Azri yg menjadi guardian angel Siti Saleha Azri yang berjanji akan sentiasa ada untuk Siti Saleha Namun Siti Saleha tahu dia tak pernah bertemu lagi dengan Azri di masa hadapan Otaknya gagal untuk mengingati Azri dalam kehidupan dewasanya Benarkah jodoh mereka ada? Atau Azri sekadar imaginasi Siti SalehaKembali ke zaman sekarang Siti Saleha yakin Azri masih ada Walau bukti menunjukkan sebaliknya Rasa sentiasa hampir dengan Azri namun Siti Saleha yakin Daniel adalah jodohnya Semakin hampir dengan hari bahagia mereka Makin hati Siti Saleha merasakan Ray adalah impian hidupnya Dan bukan Daniel Tapi bukankah cinta Siti Saleha hanya milik Azri dari dulu kini dan akan selamanya Dan takdir Allah adalah yang terindah buat Siti SalehaBravo Jue Kerana yakin ADDPP sebuah karya yang baik dan terus mempertahankannya Mmg setuju 100% Jalan cerita terbaik misteri itu yang mewujudkan rasa teruja utk terus membaca Dan detail cerita sgt perfect Akak bagi 5 bintang Muahhhh

  9. kuzzeen kuzzeen says:

    Naskah untuk dilepaskan; RM1400 Pm je SETUJU untuk kau dan aku yang dah lelah membaca kisah nikah paksa kahwin rela naskah ini alternatif paling tepat Fresh n CaptivatingMaaf kalau aku tersilap Ini karya ke 7 penulis yang dah boleh dikategorikan sebagai senior biarpun ini karya pertamanya yang masuk dalam dunia pembacaan aku Dan x perlu dipersoalkan hal hal teknikal untuk naskah bercetak almost PERFECT Cuma terrrperasan; penggunaan font untuk naskah2 Fajar Pakeer agak 'merunyut' Untuk meminimakan kos gamaknyaBerkisahkan pencarian Siti Saleha; yang mengalami 2 kali amnesia dalam 33 tahun hidupnya Amnesia Anterograde; kehilangan memori jangka pendek ingatan yang paling terakhir sebelum kejadian memori 1 tahun Amnesia Retograde; kehilangan memori jangka panjang Pada usia 17 tahun; 9 bulan sebelum SPM dia kemalangan Koma untuk beberapa ketika Dia hilang 2 bulan memori Semasa dia bertukar kelas daripada aliran sains kepada sastera Dalam tempoh 2 bulan tersebut Siti Saleha berkasih sayang secara sembunyi dengan Azri anak Mak Limah tauke gerai ABC Azri dikhabarkan meninggal dek kemalangan pada hari yang sama Ketika usia 33 tahun; Siti Saleha hilang setahun memorinya Ketika dia masih bertunangan dengan Daniel mula mengikuti kursus jangka pendek untuk ID hinggalah berjaya menjawat jawatan Penolong Pengurus di tempat kerja barunya Juga ketika dia mula curang bila bercinta dengan Ray; si pelukis buta Cebisan memori 2 bulan semasa di usia 17 tahun 'hadir' ketika dia sedang koma di usia 33 tahun Ketika ini Siti Zaleha 'ditemukan' dengan Azri; si cinta hati Mengetahui Azri telah meninggal dunia meremukkan jiwa Siti Saleha hingga dia bertekad mencari pusara si kekasih Selepas sedar daripada koma Siti Saleha meragui dirinya sendiri Dia sedar dia pernah menyatakan niat untuk memutuskan pertunangan dengan Daniel walhal tarikh nikahnya sudah semakin hampir Cebisan2 memori 1 tahun mula mendatanginya melalui mimpi Siti Saleha sedar yang dia telah menduakan Daniel kerana bercinta dengan Ray Cuma dia perlu tahu sebab musabab tentang niatnya meninggalkan DanielSudahnya Siti Saleha nekad untuk meninggalkan Daniel dan Ray kerana kasihnya hanya untuk Azri Penamatnya? Oh there is a twist at the end pen twist an yang tidak dijangka Kisah ini berkait rapat antara 2 kejadian amnesia tersebut Hubungan antara Siti Saleha Azri Daniel Ray dirungkai satu persatu To be precise ini adalah plot untuk mengaburkan teknik imbasan kembali yang digunakan So jangan bermimpi untuk sesuka hati berlompat kijang untuk naskah inifor me Plot 17 tahun;Huh ditarik ketika zaman persekolahan dahulu Persepsi umum berkaitan pelajar aliran sains dan sastera memang tidak dapat diubah sejak azali dan itulah kenyataannya Pelajar sains si cerdik pandai nerd Pelajar sastera pelajar kelas kedua yang masuk dalam kategori Samseng Kg Dusun TAPI si budak sastera inilah yang 'menggerakkan' sekolah segala aktiviti korikulum atau ko korikulum semua disapu bersih Merekalah si hero mereka jugalah si pendajal ; Cuma agak malu dan segan dengan scene cintan cintun Siti Saleha n Azri Ouchh nama pun cinta bebudak sekolah jangan dimimpi bulan dan bintang Yang ada hanya semangkuk ABC oh oh nampak betapa 'old school'nya aku?Plot 33 tahun;Pandai betul penulis memberi harapan seolah olah si Ray celik matanya Boleh berangan yang Ray sudah boleh melihat atau some miracle had happen Pura pura buta semata mata untuk menguji si kekasih Well angan2 ku musnah akhirnyaCuma scene Siti Saleha melamar Ray di Paris di dewan taklimat is toooo fairy tales Ntah la bila dah terlebih sukatan gula dah ke laut logiknyaSebab musabab Siti Saleha meninggalkan Daniel juga agak tidak masuk di kepalaku maafAnyway kau bacalah sendiri naskah ini Bak kata reviewer2 lain kau akan jumpa sesuatu yang berbeza

  10. Ogy Yusof Ogy Yusof says:

    akak memang tak ingat sangat versi yang asal cuma seingat akak kisah watak utamanya amnesia dan adalah sedikit here and there ok terus bacapuan penulis cantik Anna Lee dengan kisah cinta kebiasaannya tidak manis bergula untuk yang ini pun lori gula elok tak terbalik cumanya pembaca akan terasa satu perasaan halus dalam jiwa sepanjang pembacaan kisah siti saleha dan azri bermula dengan impian saleha kalau dia kembali ke masa lampau dan dia kembali kembali di zaman persekolahan kembali menatap kawan kawan zaman sekolah dan dia tak buang masa terus saja pada impian mahu mengubah sejarah perkara pertama menukar aliran dari sains kepada sasteradan di sini dia bertemu azri ada sesuatu yang pelik sebab seingat saleha azri tidak pernah ada dalam sejarah lampaunya mula bercakaran bertengkar tapi kemudian berbaik dan seterusnya bercinta cinta monyet? pembaca boleh menilai sendiri banyak kisah menarik yang buat pembaca akan rindu zaman persekolahansesuatu berlaku dan dia kembali semula masa kini tapi kini yang mana satu? rupanya makin banyak seliratan yang saleha temui tak adillah kalau akak nak kupas semua cuma satu yang sangat saleha sedih rupanya azri juga kemalangan sama waktu dengan dia waktu sekolah dulu dan paling menyayat hati azri dikhabarkan sudah meninggal dunia pilu hati saleha memori azri muncul kembali tapi dia kehilangan jejaka itucerita berkembang dengan cantik satu demi satu simpulan terbuka kisah tunangnya daniel kisah kerjaya saleha kisah ray yang buta kisah sakit yang dialami oleh saleha sebuah novel yang sebenarnya banyak membawa pembaca berfikir tentang baik buruk kehidupan pembalasan setia kawan kegembiraan kekecewaan puan penulis akak memang membayangkan satu kekecewaan dan kesedihan di penghujung kisah realitinya ada saja kisah duka penghujung cerita kan?sabar dan setia adakah itu sifat cinta sejati?takdir yang mengetuk pintu kehidupan manusia tidak akan pernah sama bersyukurlah dengan sebesar besarnya kerana diberi peluang untuk menikmati kehidupan atas dunia ini tunduk bila dipuji redha bila diuji kerana kita sangat beruntung sebenarnyaandai anda mampu kembali masa lampau apa yang anda mahu lakukan?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *